10 trucuri pe care ar trebui să le știe oricine portă ochelari

Dacă porți ochelari, cunoști aceste probleme foarte bine – e greu să găsești tocul de ochelari și e și mai greu să eviți aburirea lentilelor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți faci viața mai ușoară:
1. Găsirea ochelarilor pe întuneric

Aplică o linie subțire de vopsea fluorescentă pe tocul ochelarilor. Astfel îl vei găsi mult mai ușor într-o cameră întunecată.

2. Ștergerea lentilelor

Cel mai bun material pentru ștergerea ochelarilor e microfibra. Nu zgârie lentilele și nici nu acumulează murdăria. Nu-ți șterge iciodată lentilele cu tivul sau mâneca bluzei – vor rămâne mici zgârieturi care vor fi o povară în plus pentru ochii tăi.

3. Înlocuirea ochelarilor

În caz de urgență, când nu ai ochelarii la îndemână, poți să te descurci și fără ei. Dacă nu vezi bine la apropiere, folosește-ți telefonul pentru a vedea detaliile mai clar.

4. Curățarea lentilelor

Lichidul de spălat vase e perfect pentru lentile. Nu folosi produse care conțin alcool, oțet, amoniac sau înălbitor, deoarece acestea deteriorează stratul protector al lentilelor.

5. Prevenirea aburirii lentilelor

Aburirea lentilelor e una dintre cele mai mari probleme pentru toți cei care poartă ochelari. Pentru ca lentilele să nu mai devină opace odată cu schimbarea temperaturii, aplică niște săpun lichid sau solid pe ele în avans.

6. Ochelarii nu sunt o bentiță

Nu-ți folosi ochelarii pe post de bentiță – rama își va pierde forma și vor începe să cadă. Când te speli pe față sau în alte situații în care nu-ți folosești ochelarii, dă-i jos.

7. Repară-ți rapid ochelarii

Dacă pierzi șuruburile, folosește o scobitoare ca soluție temporară. Conectează rama și casa, inserează scobitoarea și apoi îndepărtează excesul.

8. Căști prea largi sau prea strâmte

Dacă ochelarii îți tot alunecă sau sunt prea strâmți, ține părțile rotunjite ale căștilor în apă fierbinte timp de câteva minute, până când plasticul se înmoaie puțin, apoi modifică-le după cum ai nevoie.

9. Suporturile pentru nas

Pentru a le ajusta, pune ochelarii pe o suprafață netedă ca să vezi cum arată.

10. Pentru șoferi
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Nu lăsa ochelarii de plastic pe bord, în lumina directă a soarelui. La căldură, lentilele s-ar putea deforma sau chiar crăpa.

Loading...