13 proprietăți valoroase ale oțetului despre care nu am știut până acum

Noi am adunat cele mai populare moduri de întrebuințare a oțetului de mere în gospodărie.

1. Scăpați de calcarul de pe mașina de spălat vase și mașina se spălat rufe, curățați-le sau pur și simplu împrospătați-le cu ajutorul a câtorva pahare de oțet de mere. Porniți mașina fără haine, folosind un ciclu de spălare, iar peste 3-4 minute turnați 2 pahare de oțet de mere.

2. Dizolvați într-un litru de apă caldă 2 linguri de oțet de mere și 3 linguri de zahăr. Puneți florile în amestecul obținut. Acest truc păstrează florile proaspete cu câteva zile mai mult.

3. Amestecați 1 lingură de soluție de spălat vasele, 1 lingură de oțet alb și 2 pahare de apă caldă, pentru a îndepărta petele uscate, inclusiv de vin și cafea. Amestecul poate fi folosit și în mașina de spălat vase, cu soluție specială.

4. Iarna, folosiți oțetul alb sau de mere în calitate de soluție care apără ferestrele mașinii de îngheț. Pentru aceasta, ștergeți geamurile cu un amestec de oțet și apă, în proporții de 3:1.

5. Amestecul de bicarbonat de sodiu, oțet și apă înlătură chiar și cele mai dificile blocaje. Turnați ½ pahar de bicarbonat pe scurgerea de la chiuvetă, apoi turnați 1 pahar de oțet și tot atâta apă clocotită. Peste 20 de minute spălați scurgerea cu apă din robinet. Este bună și ca metodă de profilaxie a blocajelor.

6. Oțetul curat înlătură mucegaiul. Pulverizați lichidul pe porțiunile afectate de mucegai și curățați foarte bine suprafața cu un burete rigid, lăsați oțetul să se evapore. Este o metodă mult mai sigură și eficientă decât înălbitorul cu clor.

7. Amestecul de oțet și apă, 1:1, vă salvează de microbii din bucătărie. Combinați aceste 2 ingrediente și turnați lichidul într-un pulverizator, astfel obțineți o soluție ecologică anti-microbi. Cu ajutorul ei puteți spăla simplu și rapid cuptorul cu microunde de grăsimi și murdărie. Sau puteți dezinfecta tocătoarele de bucătărie.

8. Îndepărtați calcarul de pe para de la duș cu ajutorul amestecului de apă și oțet, 1:1. Puneți para în cratița cu amestec și îl aduceți până la punctul de fierbere, iar peste 5-7 minute opriți focul. Lăsați lichidul să se răcească. Apoi spălați para cu un burete înmuiat în oțet de mere.

9. 1 pahar de oțet ajută la îndepărtarea bacateriilor în timpul spălării. Turnați lichidul în mașina de spălat, fără să-l amestecați cu detergent. Hainele vor fi proaspete și dezinfectate. Acest truc era folosit încă de bunicile noastre.

10 .Pasta din bicarbonat și oțet ajută la lustruirea obiectelor cromate. Însă soluția nu se folosește pe suprafețe din granit și marmură.

11. Oțetul de mere de 25% vă salvează grădina de buruiene. Stropiți zonele unde doriți să scăpați de iarba nedorită. Repetați procedura până acestea dipar complet.

12. Soluția slabă de oțet de mere și apă îndepărtează depunerile de calcar și sare. Ștergeți pereții acvariumului cu acest amestec de fiecare dată când îl spălați. Lăsați oțetul să se evapore, apoi clătiți recipientul cu apă din robinet. Această metodă e valabilă și în cazul când aveți de curățat piesele apartului de cafea de calcar.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

13. Ștergeți pereții curați ai cuptorului cu amestec de apă și oțet. Acest lucru împiedică depunderea grăsimii pe suprafețele cuptorului în timpul preparării mâncării. La fel puteți proceda și în cazul cuptorului cu microunde.
SURSA

Loading...