6 beneficii neștiute ale masajului – Ce spun specialiștii

Masajul terapeutic reprezintă o abordare de tratament din ce în ce mai populară.

Această formă de terapie oferă o mulțime de beneficii importante pentru corp și minte cum ar fi: creșterea circulației, ameliorarea tensiunii, reducerea stresului și a anxietății, dar și îmbunătățirea calității somnului și relaxarea musculaturii.

O ședință de masaj profesional este o investiție care își merită toți banii, dacă luăm în calcul toată această listă de beneficii.

Așadar, iată care sunt efectele unei sesiuni de masaj care durează între 15 și 90 de minute:
Crește imunitatea

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară în anul 2010 a constat că masajul stimulează numărul de celule albe din sânge, care joacă un rol important în apărarea organismului împotriva bolii. În plus, se pare că masajul îmbunătățește funcția imună în cazul persoanelor cu HIV, concluzionează același studiu.

Tratează migrenele

Data viitoare când migrenele îți dau târcoale, rezervă-ți o ședință de masaj. Potrivit specialiștilor, masajul scade frecvența și severitatea durerilor. Ba mai mult decât atât, cercetătorii din cadrul Universități Grenada din Spania au demonstrat că o singură sesiune de masaj produce imediat efecte pozitive în cazul pacienților cu dureri de cap cronice și cu tensiune.

Îmbunătățește somnul

Nu doar că masajul promovează un somn odihnitor, dar poate chiar să trateze insomnia. Masajul induce starea de relaxare și somn chiar și celor care urmează tratamente precum chimioterapia sau radioterapia, spun terapeuții din cadrul centrului Paleolife Massage Therapy.

De asemenea, masajul îi ajută pe sugari să doarmă mai mult, să plângă mai puțin și să fie mai liniștiți, conform studiilor desfășurate în cadrul Universității Warwick.

Ameliorează durerea musculară

Ai mușchii inflamați? Masajul terapeutic te poate ajuta. Masajul stimulează și îmbunătățește circulația, iar efectele sale sunt chiar mai importante decât atât: un studiu publicat în 2011 în Annals of Internal Medicine a concluzionat că terapia prin masaj este la fel de eficientă precum alte metode de tratament concepute pentru a combate durerile cronice de spate.

Corectează postura

Majoritatea persoanelor se confruntă cu ceea ce americanii numesc ”postural stress”, anume poziția incorectă a corpului. De cele mai multe ori, afirmă medicii, această tensiune se manifestă mai ales la nivelul umerilor și al gâtului și apare mai ales în cazul persoanelor care petrec ore în șir pe scaun. Din fericire, ședințele regulate de masaj pot contracara dezechilibrul corpului, cauzat de șederea îndelungată la birou.

Calmează anxietatea

Atingerea umană, într-un context care este sigur, prietenos și profesional poate avea efecte terapeutice și relaxante incredibile, afirmă medicii kinetoterapeuți. Femeile diagnosticate cu cancer mamar care au beneficiat de terapie prin masaj de trei ori pe săptămână au raportat că sunt mai puțin deprimate și mai calme, potrivit unui studiu publicat în 2005 în Jurnalul Internațional de Neuroștiințe.

Există mai multe tipuri de masaj, fiecare având beneficiile sale specifice:

De exemplu, pentru detensionare și pentru revitalizarea apetitului sexual poți încerca masaj tantric la Black Velvet. Masajul pentru cupluri este și el o opțiune foarte bună pentru diversificarea meniului erotic într-o relație.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...