A căzut din barcă, dar a supraviețuit ore întregi datorită unei tehnici folosite în Marina SUA

Un turist german a supraviețuit ore întregi după ce a căzut din barcă în largul coastei Noii Zeelande, fără o vestă de salvare, datorită unei tehnici pe care o folosesc soldații din Marina americană.

Arne Mucke şi fratele său navigau cu un iaht din Aukland spre Brazilia. La un moment dat, vela ambarcaţiunii, mişcată de o rafală puternică de vânt, l-a izbit pe Arne, aruncându-l în valuri.

Bărbatul nu purta vesta de salvare, fiind îmbrăcat doar cu un tricou şi o pereche de blugi. Fratele său, Helge, a încercat să-l tragă din apă aruncându-i o funie şi o vestă gonflabilă, dar valurile l-au îndepărtat rapid de iaht pe Arne şi nu a putut să ajungă la acestea, potrivit New Zealand Herald.

Din fericire, Arne şi-a amintit de un truc pe care îl învăţase în urmă cu mulţi ani, şi anume cum să-şi improvizeze, în caz de urgenţă, o vestă de salvare dintr-o pereche de pantaloni.

„M-am gândit mereu că dacă voi pica peste bord fără vestă de salvare, voi încerca şi eu metoda asta. Am respirat adânc, mi-am scos blugii, am făcut noduri la capătul cracilor şi i-am umflat. Apoi i-am scufundat. Aşa am obţinut o vestă de salvare”, a povestit bărbatul.

Autorităţile au fost alertate de fratele său şi un elicopter de salvare a sosit la faţa locului. Salvatorii l-au scos în siguranță pe bărbat din apă.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Loading...