Atât de bună încât se topește în gură – Slănină de casă făcută în coji de ceapă

Atât de bună încât se topește în gură – Slănină de casă făcută în coji de ceapă – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:

2 l apă;
2 kg slănină de porc;
coajă de ceapă;
4 frunze de dafin;
14 căței de usturoi;
400 g sare;
4 linguri zahăr;
piper negru.

Mod de preparare:

1. Punem un vas cu apă la fiert la foc mic. Adăugăm cojile de ceapă, frunzele de dafin, zahărul și sarea. Amestecăm, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic.

2. Când apa a început să clocotească, adăugăm slanina și fierbem timp de 20-30 de minute.

3. După acest interval de timp, luam vasul de pe foc, acoperim cu un capac și lăsăm slănina să stea în marinadă 8-10 ore.

4. La final, scoatem slănina din marinadă, o condimentăm cu piper și usturoi, o învelim în folie de aluminiu și o punem în frigider.

Să aveți poftă! Poftă mare!

Încearcă și… Slănină pregătită în pungă

O bunătate! Pentru a o pregăti, nu aveți nevoie decât de…

Ingrediente necesare:

3 kg piept de porc;
4 căpățâni de usturoi;
sare, piper negru, condimente.

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem pieptul de porc în bucățele mici.

2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim usturoiul.

3. Așezăm carnea de porc într-un bol și o condimentăm, pe urmă o lăsăm la marinat timp de 60 de minute.

4. Punem câte două bucățele de carne în pungi de plastic. Scoatem aerul din pungi, pe urmă le legăm.

5. Într-un vas cu apă, așezăm pungile cu carne. La fierbem la foc mic timp de 2 ore.

6. După ce s-au răcit, scoatem slănina din pungi, o înfășurăm în folie de aluminiu și o punem în frigider peste noapte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...