Bacteriile moarte absorb antibioticul pentru a permite celorlalte sa supravietuiasca

Bacteriile au multiple strategii prin care supravietuiesc antibioticelor: dezvolta rezistenta la medicamente, isi intarzie cresterea sau se protejeaza cu un biofilm. Noi rezultate arata ca acestea au dezvoltat o noua capacitate, se autosacrifica.

In cadrul unei populatii de bacterii E.coli tratate cu o molecula antimicrobiana specifica, cercetatorii Universitatii Princeton au descoperit ca celulele ce mureau absorbeau o cantitate uriasa de antibiotic, astfel celelalte bacterii puteau supravietui si creste in continuare.

Cercetatorii au creat o versiune modificata, fluorescenta, a antibioticului, scrie descopera.ro, care citeaza Phys.

Urmarirea miscarii moleculelor fluorescente prin populatia de bacterii arata faptul ca antibioticul se acumula intr-un subset de celule moarte. Modelul creat de profesorul de inginerie mecanica si aerospatiala Andrej Kosmrlj, din cadrul Universitatii Princeton, descrie dinamica populatiilor de bacterii in cadrul diferitelor concentratii de antimicrobial.

„Am realizat o observatie surprinzatoare a concentratiei inhibatoare de peptide antimicrobiene in functie de numarul de bacterii”, a declarat Kosmrj. A.N.
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...