Bicarbonatul de Sodiu te face mai tânără și mai frumoasă: cum trebuie să îl folosești?

Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu are o multitudine de utilizări, pornind de la bucătărie și până la gospodărie și baie. Deseori este folosit pentru a crește aluatul, pentru a elimina mirosurile de pe covoare sau pentru a curăța hainele și alte suprafețe din casă. De asemenea, bicarbonatul de sodiu albește eficient hainele.

Bicarbonatul de sodiu este un produs estetic natural, ce poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul pielii. Totodată, are o capacitate medicală ridicată, tratatând diferite afecțiuni ale corpului și probleme de sănătate.

S-a dovedit că un consum moderat de bicarbonat de sodiu, în doze mici și regulat, îmbunătățește funcțiile organismului prin reglarea pH-ului din corp, reducând aciditatea.

Mixul de apă cu bicarbonat de sodiu este unul dintre cele mai utilizate remedii din întreaga lume. Este o modalitate excelentă de a proteja organismul împotriva unui număr mare de boli.

Utilizările bicarbonatului de sodiu pe care probabil nu le știai:

Elimină transpirația
Puteți utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a prepara un deodorant natural, acasă. Vă va menține subrațul proaspăt timp de câteva ore. Cum se prepară?

Se amestecă câteva picături de ulei esențial (preferatul dvs.) cu 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Se aplică această combinație pe axile, pentru a îndepărta bacteriile – cauza principală a mirosului neplăcut.

Îndepărtează mirosul corpului
Se adaugă o ceașcă mică de bicarbonat de sodiu în cadă. Înmuiați-vă în ea timp de cel puțin 30 minute. Neutralizează mirosurile și pielea grasă, luptând împotriva bacteriilor și a acizilor.

Împrospătează respirația
Se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se amestecă până se dizolvă. Faceți gargară cu acest amestec pentru a înlătura bacteriile, pentru a îndepărta respirația urât mirositoare și pentru a dezinfecta cavitatea bucală și gâtul. Repetați zilnic.

Păstrează părul sănătos și curat
Este posibil ca șamponul și balsamul pe care le folosiți să conțină substanțe chimice nocive pentru scalp și păr. O dată pe lună, folosiți bicarbonat de sodiu. Veți menține echilibrul scalpului și veți avea un păr sănătos!

Mască pentru față cu bicarbonat de sodiu

Aveți nevoie de:
bicarbonat de sodiu
oțet de mere
miere de albine
jumătate de lămâie

Mod de preparare:
Se adaugă o lingură de oțet de mere în jumătate de pahar de apă. Într-un alt recipient, se adaugă puțin bicarbonat de sodiu și încet, încet, amestecul de apă și oțet. Se adaugă și sucul de la o jumătate de lămâie și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Mod de utilizare:
Se spală bine fața pentru a deschide porii și pentru a elimina resturile de machiaj. Utilizați apoi un prosop moale pentru a o usca. Se aplică masca uniform pe față și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Se îndepărtează masca folosind apă caldă. La final, spălați-vă pe față folosind apă rece pentru a închide porii.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Pielea dvs. își va recâștiga strălucirea naturală și aspectul sănătos.
Sursa

Loading...