Cafeaua anti-gripala: un remediu al sezonului rece eficient… si gustos

Cafeaua anti-gripala? Da, chiar exista! Efectele consumului de cafea asupra sanatatii au fost studiate pentru pentru a determina modul in care consumul de cafea afecteaza oamenii.

Ingrediente: 1 galbenus de ou, 30 g zahar, o ceas­ca de cafea fierbinte, 1 paharel cu… rom.

Se prepara cafeaua destul de tare, iar intr-un pahar mare, se amesteca galbenusul cu zaharul, apoi cu ro­mul. Se adauga cafeaua fierbinte, se amesteca si se ser­veste imediat.

Cafeaua contine mai multe componente, despre care este cunoscut ca afecteaza corpul uman la nivel chimic. Insusi bobul de cafea contine, ca un mecanism de aparare a plantei de cafea, substante chimice care sunt considerate psihotropice usoare pentru om. Aceste substante sunt toxice in doze mari. Cafeaua contine cafeina, care actioneaza ca un stimulent.

Cercetarile recente au descoperit efecte suplimentare de stimulare ale cafea, care nu sunt legate de continutul sau de cofeina. Cafeaua contine un agent chimic, in prezent necunoscut, care stimuleaza productia de cortizon si adrenalina, doi hormoni de stimulare.

Pentru ocaziile cand cineva isi doreste sa se bucure de savoarea cafelei insa fara prea multa stimulare, cafeaua decafeinizata este o optiune. Aceasta este o cafea din care cafeina a fost indepartata prin diverse procedee fizice sau chimice. De obicei insa, cafeaua decafeinizata isi pierde o parte din aroma prin aceste procedee.

Cafeaua poate reduce, de asemenea, incidenta de ciroza hepatica si a fost legata de un risc redus de carcinom hepatocelular, un cancer hepatic primar, care, de obicei, apare la pacientii cu ciroza preexistenta.

Mecanismul exact si cantitatea de cafea necesare pentru a obtine un efect benefic au fost mult timp neclare. Intr-un raport publicat in Journal of Hepatology, Gressner si colegii sai au oferit primul context mecanic pentru studiile de epidemiologie privind bautorii de cafea in care se arata cum cafeina poate avea proprietati antifibrotice puternice.

Cafeaua reduce moderat incidenta mortii din pricina unei boli cardiovasculare, potrivit unui studiu cohorta prospectiv publicat in 2008.

Mai multe detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *