Castraveții marinați „copilărește” – delicioși și foarte crocanți

Castraveți marinați, care ies crocanți de fiecare dată! Această rețetă se transmite din generație în generație!

Ingrediente necesare
2 linguri de sare;
5 linguri de zahăr;
1,5 lingurițe de sare de lămâie;
castraveți;
frunze de coacăz, umbrele de mărar, foi de dafin, boabe de piper negru, frunze de hrean;
usturoi.

Cum se prepară?
1. Puneți o frunză de hrean, 2 frunze de coacăz și o umbrelă de mărar pe fundul fiecărui borcan.

2. Apoi adăugați 2 căței curățați de usturoi, 2-3 boabe de piper negru și o foaie de dafin.

3. Așezați compact castraveții în borcane, după care acoperiți-i cu apă clocotită.

4. Lăsați-i să se opărească timp de 10 minute. Apoi scurgeți apa din borcane.

5. Acoperiți castraveții cu apă fierbinte încă o dată și lăsați-i să se opărească timp de 10-15 minute.

6. Scurgeți apa răcită într-o cratiță și folosiți-o pentru prepararea marinadei, dizolvând sarea, zahărul și sarea de lămâie în ea.

7. Dați marinada în clocot și turnați-o peste castraveți.

8. Închideți ermetic borcanele și înveliți-le într-o pătură călduroasă, care le va permite să se răcească lent.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Sursa

Loading...