Ce mâncăruri nu trebuie să lipsească alaturi de Cabernet Sauvignon?

Ce mâncăruri nu trebuie să lipsească alaturi de Cabernet Sauvignon?

De ce Cabernet Sauvignon este o opțiune pe care trebuie să o iei în considerare? Ce mâncăruri sunt potrivite lângă acest vin, pentru o experiență culinară de nedescris? Accesează acest articol pentru a afla mai multe informații de interes pentru tine!

De ce Cabernet Sauvignon este o opțiune pe care trebuie să o iei în considerare? Ce mâncăruri sunt potrivite lângă acest vin, pentru o experiență culinară de nedescris? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

În întreaga lume, Cabernet Sauvignon este un favorit peren. A fost depășit de Merlot abia la începutul anilor 1990 ca fiind cel mai extins tip de struguri roșii premium din secolul al XX-lea. Atracția sa de durată este rezonabilă, având în vedere că acest vin puternic și suculent se maturizează frumos și are o gamă largă de arome.

Unul dintre cele mai puternice vinuri de pe piață este Cabernet Sauvignon. Acest vin roșu aparent simplu are o explozie de arome și este acid, bogat și plin de o varietate de arome. Coacăze negre, cireșe, cedru și chiar mentă se numără printre aromele pe care le prezintă. Dar, pe măsură ce îmbătrânește, dezvoltă cele mai rafinate arome de tutun, ierburi uscate și chiar piele. Stejarul se potrivește foarte bine pentru depozitarea acestui tip de vin. În funcție de cultivator, această aromă lemnoasă se dezvoltă fie în timpul fermentației, fie în timpul învechirii și se potrivește bine cu notele mai moi ale vinului de condimente și vanilie.

De remarcat este și aroma ardeiului verde, substanța pirazine, care este comună în strugurii verzi, este de vină pentru acest lucru. Deși poate fi privit ca un defect de vin în exces, atunci când este utilizat corespunzător, oferă un gust savuros care este atrăgător. Acest roșu bogat cere o bucătărie bogată în proteine și măncăruri grase, în general datorită conținutului ridicat de tanin. Cabernet Sauvignon se potrivește bine cu mâncăruri din carne roșie, cum ar fi coaste, fripturi, cârnați și chiar cu un burger de vită robust.

Cu toate acestea, vegetarienii vor fi încântați să afle că acest roșu apreciat se potrivește bine și cu brânzeturile robuste precum Stilton și Gruyère sau că un Cabernet Sauvignon matur merge de minune cu mâncărurile pe bază de vinete și ciuperci. Un Cabernet Sauvignon mai tânăr are un tanin puternic, prin urmare trebuie să fie combinat cu mâncăruri mai cărnoase și mai aromate, cum ar fi friptura de coastă, coastă sau cotlete de miel.

Este o concepție greșită populară că vinul alb și puiul sau carnea de pasăre merg bine. Acest lucru este de obicei adevărat, dar modul în care vă gătiți mâncarea de pui va influența cât de bine se potrivesc cu vinurile roșii robuste precum Cabernet Sauvignon. Sosurile pe bază de roșii fac mâncărurile de pui sa se amestece cu acidul din Cabernet, iar combinația este una reușită. Felul de mâncare va completa și mai bine ardeii și ciupercile. Orice vin roșu robust, cum ar fi Cabernet, se potrivește bine cu un pui prăjit de bază. Puteți face să funcționeze această combinație dacă aruncați în tavă sau tigaie niște cartofi și ierburi aromate.

Iată 3 dintre sugestiile noastre pe care le puteți încerca în combinațiile de mai sus:

Redentore Cabernet Sauvignon

Cu note intense de fructe de pădure, condimente și vanilie. Irezistibil de moale și rotund, cu nivelul potrivit de taninuri, catifelat și plăcut, acest vin este perfect împreună cu un platou de brânzeturi maturate. Vine din Veneto – Italia, se servește la 16-18 grade și este ideal la o masă copioasă, cu preparate grele și bogate în gust.

Baglio al Sole Cabernet Sauvignon

Acesta este un vin roșu rubiniu cu reflexe granate, cu miros plăcut intens de erbacee, iar aroma este caracterizată de note tanice plăcute. Se potrivește bine cu carnea roșie glazurată sau coaptă, vânat, păsări de curte și carne fiartă.

Roșu de Petro Vaselo

Acest vin românesc produs în Banat prezintă un buchet cald și profund, cu arome de mure și coacăze negre, fructe uscate și piper negru. Gustul este plin, rotund, tanic mediu, cu un postgust lung de salvie, eucalipt, și coacăze negre. Se recomandă a fi consumat alături de preparate din trufe sau ierburi aromatice și este opțiunea numărul 1 pentru cei ce ce au adoptat un regim vegetarian sau vegan.

Avem așadar o conluzie: carne roșie, carne întunecată și mai multă carne – sunt toate prezente în buchetul de arome ce se asortează cu un Cabernet dar nu evitați nici aperitivele, pizza, pastele sau antreurile vegetariene. Este un vin versatil ce vă va surprinde plăcut simțurile fie că îl savurați la masa, fie că îl integrați în ingredientele pentru bucate.