Ce rol are imunoglobulina A în protejarea sistemului imunitar – Alimentele care o produc

La nivelul mucoaselor respiratorii găsim mucoase ale sistemului imunitar numite imunoglobuline A.

Rolul lor este să intercepteze microbii și să îi împiedice să se cupleze cu organismul uman. Această imunoglobulină A se manifestă în mod natural dacă mâncați fibre: cereale integrale, legume și fructe.

Dr. Monica Schifirneț, medic primar alergolog: „În mucoasa intestinală există un sistem de apărare, prin tot felul de celule care permit ca noi să nu fim expuși sau să nu facem boli severe legate de ce ingerăm.”

Bacteriile care constituie flora intestinală produc imunoglobuline. Mai exact, contribuie la un aparat digestiv perfect. Pe de altă parte, tubul digestiv și sistemul imunitar nu pot funcționa fără vitaminele B, C și D luate din hrană.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Mai multe detalii în VIDEO

Loading...