Cel mai simplu si eficient tratament natural pentru Bataturi

Daca vrei sa scapi definitiv de batatura, incearca acest tratament care este foarte eficient.

Spala picioarele timp de 20 minute, cu apa calda, pentru a se muia putin locul. Sterge foarte bine cu un prosop.Ia un leucoplast si se decupeaza forma bataturii cu o forfecuta, apoi lipeste-l pe pielea din jur. Faci acest lucru sa protejezi pielea din jur.

Pui apoi usturoi pisat amestecat cu putin sapun sau cu otet din vin sau felii de lamâie taiate si cu putina sare, sau ceapa in otet.( eu folosesc tampoanele demachiante pentru a pune solutia obtinuta). Acopera apoi cu un alt pansament sau leucoplast si tine 24 ore.

Ei aici e problema: In 2-3 zile deja poti desprinde bucati din batatura si deja dispare durerea – Sfatul este sa repeti aplicarea solutiei atat timp cat este nevoie ca sa elimini batatura definitiv.
Sursa

Ce sunt bataturile?

Desi poate fi considerat o regula generala, dictonul ‘Mai bine sa previi decat sa tratezi!’ se potriveste ca o manusa in cazul celor mai frecvente probleme cu care se poate confrunta fiecare dintre noi – calusurile si bataturile.

Calusurile si bataturile sunt aglomerari de celule moarte respinse de piele, ingrosate si intarite. Acestea reprezinta o reactie fireasca de aparare a organismului impotriva presiunii constante, exercitate la nivelul epidermei, presiune rezultata in urma frecarii pielii cu alte corpuri.

Daca, din punct de vedere patologic, nu exista nicio diferenta intre cele doua terminologii, forma difuza, textura – mult mai intarita, transforma calusurile intr-o forma mai avansata a bataturilor.

Cu toate ca, cele mai frecvente cazuri ale acestei afectiuni sunt localizate la nivelul piciorului (talpa, calcai, degete), in functie de activitatea fizica la care suntem supusi, bataturile pot aparea si pe suprafata pielii palmelor sau a genunchilor. Fara exceptie, aparitia bataturilor si a calusurilor poate afecta pe oricine – nu exista o predispozitie garantata prin varsta si sex.

Cauze:
Singura modalitate in care aceste afectiuni pot aparea este conditionata de existenta presiunii la care epiderma este supusa, in general, in urma frictiunii. Scenariile cele mai intalnite si in care bataturile si calusurile isi fac simtita prezenta sunt strans legate de:

– Incaltamintea necorespunzatoare (pantofi ingusti, care strang laba piciorului);
– Conformatia (degete foarte apropiate sau platfus);
– Existenta unor proeminente osoase (precum monturile);
– Deficiente locomotorii care implica o presiune ridicata asupra unor parti ale corpului (un mers anormal);
– Manipularea, fara protectie, a unor obiecte (racheta de tenis, grebla, matura etc.);
– Mersul in picioarele goale.

Complicatii
Pe langa durerea resimtita in timpul mersului si/sau la purtatea incaltamintei, calusurile si bataturile netratate la timp pot degenera in alte forme inflamatorii: vezicule (basici), infectii ale structurii dintre os si piele sau ulceratii (des intalnite in cazul diabeticilor). Chiar daca, aparent, vizita la doctor nu este o necesitate in cazul banalelor bataturi, preexistenta unor afectiuni clinice, poate modifica planul de tratament.

Astfel, nu este indicat sa va „ocupati” singur de extirparea zonelor de piele moarta, in cazul in care suferiti de diabet sau aveti probleme circulatorii. Consultul medical este la fel de indicat in cazul in care identificati formatiuni de piele moarta si intarita pe suprafete neosoase sau in zone asupra carora nu se exercita presiune sau frecare.

Motivul? V-ati putea confrunta cu probleme de natura genetica (zone de piele intarita congenital) sau chiar cu o tumoare maligna – cancerul de piele.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Afla mai mult aici

Loading...