Coada calului și beneficiile ei mai puțin cunoscute

Coada calului și beneficiile ei mai puțin cunoscute

“Coada calului este o plantă cu numeroase proprietăți medicinale și terapeutice, cunoscută încă din vremurile antice. În vremuri străvechi tulpinile de coada calului se mâncau precum sparanghelul. În prezent, în țările asiatice primăvara se consumă mugurii acestei plante. Coada-calului crește în mod natural în apropierea surselor de apă: mlaștini, lacuri, râuri sau acvifere și se găsește în diferite părți ale lumii, pe regiuni extinse din Asia, Europa, nordul Africii și America de Nord.

Pe lângă beneficiile bune cunoscute de public, coada calului poate fi folosită în mai multe scopuri terapeutice. Extractul de coada calului tratează cuticulele deteriorate și întărește unghiile, îmbunătățește divizarea și fragilitatea unghiilor.
Coada calului poate are efect antiinflamatoare pentru răni și vânătăi, extractul de coada calului adăugat la creme și amestecuri previne îmbătrânirea prematură. Infuzia sau extractul de coada calului este o loțiune tonică facială excelentă, are efect astringent și întărește structura pielii datorită mineralelor pe care le conține, prevenind ridurile și împiedicând apariția vergeturilor.

Coada calului poate fi inamicul mătreţii. Este bogat în siliciu și alte minerale, care pot ajuta la stimularea creşterii şi fortifierii firelor de păr. Totodată coada calului luptă împotriva căderii părului, a mătreţii şi a firelor despicate. Extractul sau tinctura de coada calului trebuie masat bine în pielea capului, după care părul poate fi clătit cu ceai de coada calului. În plus, consumul acestei plante pe cale orală contribuie la întărirea părului.
Pe lista minunatelor beneficii ale consumului de coada calului se află și prevenirea anemiei prin carență de fier. În plus, coada calului combate infecțiile fungice.”