Cornuleţe cu dulceaţă care se topesc în gură – Reţetă ca la bunica acasă

Cornuleţele sunt gata imediat şi se vor topi în gură, cu condiţia să respectaţi un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor.

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 grame de faina;

Sucul de la o lamaie;

300 grame de unt;

150 grame zahar pudra;

Un plic zahar vanilat;

Un praf de sare.

Pentru umplutura:

Dulceata de visine;

100 grame de nuci;

Coaja de la o lamaie;

Zahar pudra.

Cornuleţele sunt gata imediat şi se vor topi în gură, cu condiţia să respectaţi un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor.

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede.

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele. Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie. La final se pudreaza cu zahar.

SURSA

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *