Cum combatem depresia

Depresia este una dintre cele mai seductive și perfide tulburări psihice. Ne trezim dintr-o dată în incapacitatea de a mai face lucruri noi, ne închidem în sine, ne izolăm și ajungem să clacăm. Psihoterapeutul Gabriela Minescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum ne vindecăm de această boală.

Când știm că suferim de depresie

„Ca să ajungem să combatem depresia, trebuie să conștientizăm că o avem. Trebuie să facem diferența dintre depresie, tristețe sau doliu. Doliul apare atunci când este vorba despre o pierdere, tristețea este o emoție firească și avem nevoie de ea.

Este o pauză care ne ajută să ne reglăm, dar dacă aceste tristeți continuă pe o perioadă mai îndelungată, de mai bine de două săptămâni, trebuie să ne punem niște semne de întrebare. În depresie, apar schimbări și la nivel emoționale, cognitiv, comportamental sau rațional.

Depresia este cauzată de un element declanșator. De combătut sunt mai multe căi, prin psohoterapie, atenție la dezechilibrele chimice sau la schimbătile hormonale”, a spus psihoterapeutul Gabriela Minescu.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Material video

Loading...