Cum poţi elimina durerile de genunchi fără medicamente sau alte tratamente costisitoare

Durerile de genunchi ne afectează viața de zi cu zi şi pot duce la dificultăti de mers sau doar disconfort provocat de durerea la nivelul articulațiilor atunci când mergem pe jos, alergăm sau pur şi simplu îndoim picioarele.

Din fericire, putem rezolva această problemă foarte simplu, acasă, reducând în mod semnificativ sau chiar eliminând durerile..

Tratamente alternative de uz extern

1. Comprese reci: Datorită acţiunii constrictive, acestea vor contribui la reducerea durerii și a inflamaţiei.

Aveţi nevoie de: 5-6 cuburi de gheaţă, un prosop sau o bucată de tifon.

Infăşurati cuburile de gheată în prosop sau în tifon și aplicaţi pe zona afectată. Lăsati să acționeze timp de 10-20 de minute. Este cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a elimina durerea în cazul traumatismelor

2. Ulei de măsline şi oţet de mere
Aveţi nevoie de: o lingură de oțet de mere, o lingură ulei de măsline

Se amestecă bine ingredientele și se aplică amestecul pe zona din fată și din spate a genunchiului. Lăsaţi să acționeze timp de o jumătate de oră, iar apoi spălaţi genunchii cu apă curată.

3. Băi fierbinți cu oțet de mere
Aveţi nevoie de : Două cești de oțet de mere

Adăugați cele două cești de oțet de mere într-o cadă umplută cu apă fierbinte și amestecaţi. Introduceți picioarele în apa fierbinte, până deasupra genunchilor, timp de aproximativ o jumătate de oră. Faceți acest lucru o dată pe zi, timp de mai multe zile.

4. Ardei iute cu ulei de măsline
Capsaicina, substanţa ce se găseste în compoziția ardeiului iute, creează senzația de căldură în zona pe care este aplicată, alinând durerea și reducând inflamația.

Aveţi nevoie de: două linguri de ardei iute, bine pisat, o cană şi jumătate ulei de măsline

Se amestecă cele două ingrediente pînă când se obţine o pastă, care se aplică pe zona genunchiului dureros. Lăsaţi să acţioneze, apoi clătiţi. Faceți acest lucru de două ori pe zi, timp de o săptămană, pentru a elimina durerea de genunchi resimţită atunci când mergeți.

5. Ulei de ghimbir
Se prepară la fel ca uleiul de ardei iute. Se aplică direct pe zonele afectate cu ajutorul degetelor. Lăsati să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi clătiti. Faceți acest lucru în fiecare zi pentru a calma durerea.

6. Lămâi
Acidul citric din lămâi dizolvă cristalele de acid uric care sunt principalul motiv al apariției artritei. Prin urmare, folosirea acestui fruct poate fi un excelent tratament natural pentru durerile de genunchi cauzate de artrită.

Aveţi nevoie de: o lămaie, o jumătate cană ulei de susan, o bucată de tifon pentru bandaj.

Tăiati lămâia în bucăti mici şi puneți-le într-o bucată de tifon. Legați-l și înmuiați-l în ulei de susan timp de zece minute. Aplicaţi pe zonă afectată și lăsati să acționeze timp de aproximativ zeceminute. Faceți acest lucru de două ori pe zi, pentru a elimina durerea.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Mai departe aici

Loading...