Cum să prepari un tampon din usturoi pentru a scăpa rapid de o infectie vaginală

Infecțiile vaginale afectează un număr tot mai mare de femei, mai ales din cele tinere. Vaginita este o inflamație a mucoasei vaginale, și reprezintă motivul pentru care 50% din femei se prezintă la medicul ginecologic.

Foarte multe femei preferă să se trateze singure de infecțiile vaginale, întrucât medicația antifungică este astăzi eliberată de farmacii fără rețetă.

Medicii avertizează însă că automedicația nu este indicată, decât dacă o femeie știe sigur că suferă de o asemenea afecțiune (mai ales dacă a mai avut o asemenea infecție în trecut). Dacă simptomele nu dispar în câteva zile, sau dacă infecția continuă să reapară periodic, trebuie mers la medicul specialist.

Cum să folosești usturoiul pentru infecțiile vaginale

Varianta I

Botanistul James A. Duke le recomanda femeilor cu infecții vaginale să curețe un cățel de usturoi, apoi să-l învelească într-o bucată de pânză curată (să arate ca un tampon mic) și să-l introducă în vagin peste noapte. Dimineața se scoate afară, și se pune altul nou, timp de 6 nopți la rând. Cățelul de usturoi curățat trebuie să fie cât mai fin, și să nu aibă nici o crestătură. Pentru a-l putea scoate, se introduce un fir de ață în usturoi, lăsând capătul afară.

Varianta II

O altă variantă, mai acceptabilă de a folosi usturoiul pentru tratarea unei infecții vaginale este în asociere cu iaurt. Se amestecă puțin usturoi zdrobit cu puțin iaurt proaspăt și se tamponează zona vaginală, de mai multe ori pe zi.

Usturoiul are o acțiune antimicrobiană puternică

Deși este un tratament inconfortabil și nu foarte plăcut ca miros, în majoritatea cazurilor, acest remediu simplu a dus la vindecarea infecției. Nu este de mirare, deoarece știința a confirmat proprietățile antibacteriene și antibiotice puternice ale usturoiului.

Într-o carte scrisă de Heinrich P. Koch – profesor de chimie farmaceutică și biofarmaceutică la Universitatea din Vienna și Larry D. Lawson care analizează aplicarea usturoiului în tratarea bolilor, autorii vorbesc despre activitatea antimicrobiană remarcabilă a sucului proaspăt de usturoi și a usturoiului uscat.

Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului se datorează alicinului, compusul principal din această plantă, care este suficient de puternic pentru a distruge Candida albicanis, ciuperca răspunzătoare pentru producerea infecțiilor vaginale.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...