Cum să scapi fără durere de unghiile încarnate

Unghiile încarnate reprezintă una dintre cele mai dureroase şi mai răspândite probleme care afectează bunăstarea oamenilor. Tăierea incorectă, încălţămintea strâmtă sau transpiraţia abundentă a picioarelor pot favoriza apariţia acestei probleme.

Unghiile încarnate sunt pe lângă o problemă estetică şi una care provoacă o suferinţă greu de imaginat. Pentru a scăpa de disconfortul provocat de unghiile încarnate vă propunem câteva soluţii simple şi delicate.

1. Ţineţi picioarele în apă caldă timp de 15-30 de minute, de 3-4 ori pe zi. Când unghia devine suficient de moale pentru a se putea desprinde din ţesut, tăiaţi cu grijă colţurile cu probleme, folosind o forfecuţă dezinfectată cu iod şi strecuraţi sub colţul unghiei o bucăţică de vată sterilă, care să depărteze unghia de ţesut, până ce va creşte normal. Schimbaţi zilnic tamponul de vată.

2. Aplicaţi peroxid de hidrogen la nivelul unghiei afectate

3. Timp de o lună, în fiecare seară, înmuiaţi o bucată de vată în ulei de măsline şi aplicaţi sub colţul unghiei, iar apoi înfăşuraţi degetul cu un pansament înmuiat tot în ulei. La fiecare trei zile tăiaţi câte puţin din colţul unghiei încarnate până eliminaţi zona cu probleme

4. Masaţi zona afectată cu ulei de arbore de ceai şi levanţică. Acest remediu deţine proprietăţi antiseptice.

5. Aşezaţi o bucăţică de lămâie la nivelul degetului afectat şi lăsaţi-o să acţioneze pe durata nopţii. A doua zi, curăţaţi bine pielea şi aşezaţi o bucată de bumbac între deget şi unghie.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Sursa

Loading...