Cum se face coniacul de casă – O rețetă care a trecut testul timpului

Ingrediente:

3 l vodcă;
2 linguri scorțișoară;
1 praf de nucșoară;
1 praf de cardamom;
3 lingur zahăr.

Mod de preparare:

1. Pentru început, dizolvăm zahărul în puțină vodcă. Amestecăm bine până când obținem un sirop omogen. Repartizăm ingredientele rămase într-un borcan. Adăugăm vodca rămasă iar la final turnăm siropul.

2. Lăsăm borcanul într-un loc răcoros timp de 2 săptămâni.

3. După ce tinctura a căpătat o culoare și o aromă intensă, aceasta trebuie filtrată. Turnăm lichidul în sticl și le lăsăm aproximativ 6 luni.

Să îl savurați cu drag! Și cu măsură!

BONUS: O rețetă deosebită de adjica – Puteți să o serviți imediat sau să o conservați

Ingrediente:

3 kg roșii;
1 kg morcov;
1 kg mere;
1 kg ardei gras;
5 linguri zahăr;
5 linguri sare;
200 g usturoi;
1 ardei iute;
2 linguri oțet.

Mod de preparare:

1. Pentru început, decojim morcovul iar ardeii îi curățăm de semințe.

2. Curățăm merele de cotor.

3. Dăm ingredientele menționate anterior, prin mașina de tocat.

4. Așezăm compozița obținută într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul și fierbem la foc mic 30 de minute.

5. Adăugăm usturoiul, ardeiul iute, oțetul și gătim 5 minute, pe foc mediu.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

6. Repartizăm adjica în borcane, pe urmă le închidem ermetic.

Loading...