De ce fug bărbații de femei? Al 4-lea motiv te va pune pe gânduri

Atunci cand sunt pe cale de a se indragosti barbatii experimenteaza o stare emotionala coplesitoare si pentru ca ei structureaza totul prin filtrul mintii resping aceste sentimente si incearca sa le nege. Comportamentul lor este ciudat si greu de inteles caci se distanteaza de partenera petrecand timp retras, in incercarea de a pricepe si accepta faptul ca s-au indragostit.
Teama de schimbare

Daca era singur de o vreme si deja ajunsese sa se obisnuiasca cu ideea, cu greu va accepta in viata lui pe cineva care sa ii schimbe tabieturile si modul de viata. Nimeni nu-i poate oferi nicio garantie a faptului ca viata lui se va schimba in bine si ca va fi mai fericit decat pana in momentul de fata.

In general, femeile au tendinta de a-si schimba partenerul ori de cate ori e ceva care nu le convine, iar barbatii stiu asta.

Teama de a-si pierde libertatea

Barbatii se tem ca si-ar putea pierde libertatea atunci cand se indragostesc si acest lucru practic ii ingrozeste. Gandul ca vor trebui sa raspunda la intrebari de genul:”Ce faci?, Unde esti? Cand vii?” si sa dea explicatii plauzibile in mod constant ii face sa se gandeasca de doua ori cand se implica intr-o relatie.

Teama de responsabilitati

Responsabilitatea financiara este doar un aspect de care se tem barbatii. Faptul ca nu ar putea face fata cerintelor de ordin financiar venite din partea femeii alese, inhiba avantul de care ar trebui sa dea dovada barbatul.

Pe langa aceasta grija mai este si responsabilitatea morala si emotionala pe care o implica o relatie serioasa ce il poate aduce mai aproape de “Marele Pas” pe care nu este pregatit sa-l faca.

Teama de a nu fi raniti

Experientele mai putin placute pe care un barbat le-a trait il impiedica sa se implice din nou intr-o relatie. Ii e teama ca va suferi din dragoste, ca ar putea fi parasit sau ca partenera nu ar fi compatibila cu el din toate punctele de vedere. Teama de a-si deschide inima poate fi una dintre acele decizii pe care ar regreta-o tot restul vietii.

Teama de nou, teama de complicatii

Atunci cand barbatul este prins in mrejele farmecului feminin uita sa se gandeasca si la alte implicatii. Pe masura ce se detaseaza priveste lucrurile pe termen lung si se teme ca nu stie totul despre femeia pe care a ales-o. Se teme de eventuale surprize si de acest nou inceput al tuturor lucrurilor in ceea ce-i priveste.

Teama de o partenera mai inteligenta decat ei

Barbatii se simt intimidati de femeile care sunt increzatoare in fortele proprii sau care dau dovada de un potential intelectual ridicat. De obicei isi doresc sa isi surprinda partenera cu propriile calitati si nu sunt intotdeauna pregatiti sa fie uimiti.

Experti de le trei universitati din Statele Unite au concluzionat in urma unui studiu ca masculinitatea unui barbat scade atunci cand are de-a face cu o femeie mai desteapta ca el.

Teama de a nu intra in rutina, teama de plictiseala
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Barbatul e constient ca dupa ce fluturii din stomac se vor evapora rutina va lua locul de frunte in viata lor. Se tem ca nu vor fi suficient de inventivi iar partenera se va plictisi de ei. Nesiguranta vine din faptul ca nu pot aduce permanent ceva nou in relatia de cuplu. Frumusetea se va stinge treptat iar ei nu vor mai avea nicio confirmare a virilitatii lor.

Loading...