Dieta Rina, care este urmată de zeci de mii de femei, desființată de un medic: ”E o prostie, nici măcar nu are o bază științifică”

Femeile de toate vârstele sunt preocupate de frumusețe, motiv pentru care fac eforturi susținute pentru a se menține în formă. Tocmai de aceea, multe dintre ele apelează la diete, între care Rina, însă aceasta nu este deloc benefice pentru organism.

Mai exact, dr. Simona Tivadar, medic specialist în boli de nutriție și diabet, a atras atenția asupra faptului că dieta Rina nu are nicio bază științifică.

”Rina e o prostie, nici măcar nu are o bază științifică. E o prostie încălțată fără nici un fel de logică și de chimie. Atkins, Dukan sunt diete care au o chimie corectă la bază, adică reducerea carbohidraților și creșterea cantității de proteine, ca să nu ne consumăm din masa musculară. Dieta Atkins este o dietă nerestrictivă din punct de vedere al cantității de mâncare, dar foarte restrictivă ca și compoziție, de aceea poate fi folosită pe perioade limitate.

Dieta Dukan este o dietă cu grăsimi puține, dar cu aceeași chimie: glucide puține, proteine mai multe și care poate fi ținută mai mult decât Atkins, dar tot pe o perioadă limitată.

Nu există nici un fel de regim care poate fi prescris tuturor oamenilor. În primul rând, atunci când faci o cură de slăbire cuiva, trebuie să identifici comportamentul alimentar al acelei persoane și să-i atragi apoi atenția: uite asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îngrași, asta nu mai poți să faci niciodată pentru că te îmbolnăvești.

După ce ai identificat ce e greșit în comportamentul lui alimentar (de obicei ceea ce pacientul ignoră: de multe ori pacienții vin și spun „știu că asta fac greșit”, dar, de fapt, nu aceea e cea mai mare greșeală pe care o face, ci altele, pe care nici măcar nu le sesizează), trebuie să stabilești o strategie și abia apoi pacientul poate să înceapă o cura de slăbire.”, a explicat dr. Simona Tivadar, în cadrul unui interviu pentru Life.

De asemenea, ea atras atenția că oamenii ar trebui să se îngrijoreze atunci când nu mai intră în hainele pe care le au: ” Hainele pe care le purtăm sunt măsura corectă a greutății pe care ar trebui să nu o depășim. Acum, sigur, dacă ți-ai luat haine pentru 200 de kilograme și alea încep să te strângă, trebuia să te panichezi mai demult. În general, măsura este haina. Hainele din sezoanele trecute, de acum 10 ani.”, a mai spus ea.

Dieta Rina este un regim ce promite că te scapă de aproximativ 20 de kilograme în trei luni. A fost inventată de un medic sportiv care susţine că ajută şi la ameliorarea unor probleme de sănătate.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Deoarece este axată pe disociere, digestia pe parcursul dietei va fi uşoară, deoarece stomacul primeşte numai un singur tip de mâncare. Regimul începe cu ziua proteinelor şi se termină cu ziua vitaminelor.

Loading...