Dintr-un oraș mic, a răsărit un geniu – Costin Oncescu a adus acasă, altă medalie de aur

Cetățeanul de onoare a reușit din nou să îi bucure pe câmpulungeni! Copilul de aur cum i se mai spune a participat cu Lotul de Informatică al României la cea de-a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (Central European Olympiad in Informatics – CEOI 2018), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).

Costin-Andrei Oncescu de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, singurul din Argeș a cucerit medalia de aur.

Laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

Costin Oncescu s-a ținut de promisiune!

De zilele orașului, tânărul Costin Oncescu a primit cu emoții distincția de Cetățean de Onoare al Câmpulungului la doar 19 ani.

Este născut la data de 15 octombrie 1999, într-o familie cu vechi rădăcini în Câmpulung. Bunicul său, inginerul Dragomir Constantin a fost de asemenea cetățean de onoare al orașului Câmpulung, pentru că a contribuit din anul 1963 la construirea urbei muscelene, iar bunica sa, Rodica Dragomir, a fost profesor ce a condus cu mult har generații întregi de elevi. Costin Oncescu provine dintr-o familie de intelectuali, tatăl este inginer și mama profesoară, la vârsta de 5 ani rezolva deja probleme de matematică cu sprijnul bunicul său.

De mic și-a dorit să ajungă un mare matematician, compunea probleme, pe care le rezolva familia sa, apoi a participat la olimpiade și concursuri cu elevi mai mari ca el, reușea de fiecare dată să obțină premiul cel mare. În clasa a patra s-a îndrăgostit de Informatică, iar în clasa a V-a a obținut prima medalie de aur. A devenit și cel mai tânăr membru al Lotului de Informatică al României. A fost cel mai tânăr participant la Balcaniadă de unde a venit cu medalie de aur.

În prezent deține zeci de medalii de aur, Costin Oncescu ducând numele orașului până în depărata Siberie iar în această toamnă până în depărtata Japonie. Dintr-un oraș mic a răsărit un geniu!

Va pleca să studieze din toamnă la Oxford unde va studia alături de sora sa.

,,Sunt onorat să fiu distins cu acest titlu la această vârstă fragedă. Am devenit mai bun la materia care îmi plăcea cel mai mult. Câmpulungul m-a ajutat să fac aceste lucruri, chiar dacă voi pleca, nu voi uita de orașul meu natal și sper să fac ceva pentru orașul nostru. Îmi ajut colegii, îmi împărtășesc pasiunea cu ceilalți la fel cum cei care m-au ajutat au făcut-o cu mine”, a declarat Costin Oncescu.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Mai multe detalii aici

Loading...