Dovlecei Marinați – cât de buni sunt, dulci-acrișori, merg la orice mâncare care necesită murătură

Acest fel de conservație este foarte popular. Dovleceii marinați pot înlocui ușor castraveții murați și marinați, care ne-am obișnuit să-i utilizăm în salate, sau pentru prepararea sosului tartar.

Ingrediente
2 kg de dovlecei tineri;
3-4 căței de usturoi mășcați;
boabe de ienibahar;
5-6 cuișoare;
verdeață (tulpini de țelină, pătrunjel sau flori de mărar).

Pentru marinadă:
1 l de apă;
o lingură și jumătate de sare;
2 linguri de zahăr;
20 ml de oțet 9% (1 lingură).

Cum se prepară?
Spălați, sterilizați și uscați borcanele.
Spălați dovleceii, îndepărtați codițele și tăiați-i rondele.
Decojiți usturoiul și tăiați-l mășcat. Dacă cățeii sunt mărunți, folosiții întregi.

Arnajați la fundul borcanului flori de mărar, țelină și pătrunjel sau alte verdețuri, de exemplu hrean, coacăză sau vișină. Acestea oferă dovleceilor un gust intens și devin crocanți. adăugați usturoiul, boabele de piper și cuișoarele.

Umpleți borcanele cu dovlecei și acoperiți cu verdeață.
Pregătiți marinada. Dizolvați în apă zahărul și sarea, aduceți amestecul până la punctual de fierbere și adăugați oțetul.
Turnați marinada peste dovlecei, acoperiți cu capacele sterilizate, lăsați pe 10 min. Scurgeți apa în cratiță,aduceți până la punctual de fierbere, turnați în borcane.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Înfiletați borcanele, întorceți-le cu susul în jos și acoperiți cu o plapumă, până când se vor răci complet.
Sursa

Loading...