Dr. Pavel Chirilă: „Nu consumați niciodată acest aliment, stimulează factorul cancerigen”

Dr. Pavel Chirilă: „Nu consumați niciodată acest aliment, stimulează factorul de creștere celulară, creează dismicrobism intestinal și aciditate în corp, toate cu factor cancerigen.” Expresia „stil de viață sănătos” este întâlnită la fiecare pas. Cu toate acestea, din păcate, prea puține persoane au tăria de a renunța la vechile obiceiuri și de a merge pe drumul care-i ține departe de medici și spitale.

Căci, așa cum se știe deja, un stil de viață greșit este asociat cu rata crescută de cancere. De aceea, așa cum spune și doctorul Pavel Chirilă (foto), e trist că nu există suficientă putere pentru a sta departe de bolile moderne. E atât de ușor să previi și să trăiești frumos! Iată ce ne sfătuiește în acest sens întemeietorul Fundației „Sfânta Irina” și al Clinicii „Nera”.

„Abuzul de proteine de origine animală e factor oncogen”

– Domnule doctor, Fundația „Sfânta Irina” se îngrijește de bolnavii de cancer. Ne puteți da câteva sfaturi despre stilul de viață al pacientului oncologic, dar și al oamenilor care vor să prevină îmbolnăvirea?

– „Centrul Medical Sanogenetic Fundația Sfânta Irina” a tipărit și un pliant cu zece reguli de aur pentru a evita cancerul.

Pe primul loc se află stresul, care are un efect puternic asupra vieții psihice, apare brusc și de multe ori în momente în care nu ai pe cine să te sprijini. De aceea, trebuie să facem tot posibilul să evităm situațiile stresante! Apoi, abuzul de proteine de origine animală este factor oncogen, adică favorizează instalarea sau răspândirea cancerului în organism.

De aceea, e bine să consumați doar carne de bună calitate – o dată-de două ori pe săptămână – sau, pentru cine poate să renunțe complet la ea și să-și ia proteinele din pește, linte, ciuperci și altele, e și mai bine.

Mezelurile care conțin săruri nitrice sunt cancerigene, căci generează în corp substanțe numite nitrozamine, care favorizează apariția și dezvoltarea cancerului digestiv (esofag, stomac, ficat, pancreas și colon).

Așadar, nu mâncați niciodată mezeluri care conțin săruri nitrice!

„Zahărul alb creează aciditate în corp”

– Despre zahăr ce ne puteți spune?

– Zahărul alb rafinat stimulează factorul de creștere celulară, creează dismicrobism intestinal și aciditate în corp, toate cu factor cancerigen. Cancerele de sân, de colon și de prostată apar mai frecvent la consumatorii de zahăr. Concluzia: nu consumați niciodată zahăr alb!

Apoi, hormonii luați abuziv cresc incidența cancerului în sfera genitală la femei (sân, col uterin, ovar, uter). De aceea, trebuie să evitați administrarea pilulelor contraceptive, a pilulei de a doua zi, dar și a hormonilor de substituție la menopauză ori a tratamentelor hormonale prelungite.

Nu vă expuneți abuziv la radiațiile UV și electromagnetice! Deci nu numai hrana ne îmbolnăvește, ci și poluarea electromagnetică, abuzul de telefoane mobile, de wireless, de stații radar, antenele de la televiziuni, microundele sau aparatele de laborator.

Există o poluare electromagnetică foarte mare în văzduh, care n-a existat niciodată în istoria omenirii. Și e lucru dovedit prin studii că poate da cancer. De asemenea, prevenția se face și prin renunțarea la fumat.

– Din păcate, deși știu acest lucru, puțini fumători renunță la acest viciu.

– Da, fiindcă fumatul cauzează dependență. Dar acest obicei poate duce și la instalarea cancerului de plămân. De altfel, 85% dintre bolnavii de cancer pulmonar sunt fumători. În plus, printre cele zece reguli de aur ale prevenției este trecut și postul.

Postitorii fac foarte rar cancer, așa că e bine să postiți periodic. Apoi, e benefic să faceți zilnic mișcare: plimbare, înot, metanii, gimnastică, în funcție de preferințe. Stările conflictuale agravează efectele devastatoare ale stresului de orice natură. De aceea, trăiți în pace cu toată lumea!

„Cosmeticele de calitate îndoielnică intoxică organismul”

– Ce altceva ar mai fi de amintit?

– Mai putem menționa apoi cosmeticele de calitate îndoielnică, ce intoxică organismul din afară către interior, dar putem aminti și apa, care nu e de calitate, sarea iodată – care nu e bine-venită la normotiroidieni, hipotiroidieni și la cei cu cancer de tiroidă. Tot la stilul de viață putem menționa foarte frecvent tura de noapte.

– Vă rog să explicați cum poate dăuna aceasta. Nu doar pentru cei care lucrează noaptea, ci mai ales pentru cei care pierd nopțile în fața televizorului sau prin oraș…

– Această inversare a bioritmului circadian face foarte mult rău corpului. Și nu e perceptibilă imediat, ci în timp. Dar stresul rămâne cea mai mare problemă…

– Deci putem spune că bolile moderne sunt evitabile dacă sunt respectate aceste sfaturi.

– Da. Și tocmai asta e tristețea. Pot spune că îmbolnăvirea prin stil de viață e chiar stupidă. De exemplu, așa cum am spus, mezelurile tratate cu săruri nitrice dau cancer frecvent. Dar e atât de simplu să nu mănânci mezeluri…

„Sarea neiodată se găsește la magazinele cu produse naturiste”

– Ce e de făcut cu fructele și legumele modificate genetic?

– E drept că Guvernul aprobă orice în materie de E-uri… De exemplu, băuturile răcoritoare din România sunt conservate cu benzoat de sodiu, în timp ce în țările occidentale este folosit sorbat de potasiu, căci benzoatul de sodiu a fost pus în afara legii acum mulți ani.

Dar aici e și o problemă de cultură. Cine are grijă de el cu adevărat e atent la ce cumpără, se aprovizionează de la producătorii locali, găsește întotdeauna variante.

– Medicii interzic în multe cazuri sarea iodată, dar cea neiodată e mai greu de găsit. Ce indicii ne dați?

– Într-adevăr, doar cei cu hipotiroidă trebuie să mănânce sare iodată, în rest toată lumea trebuie să consume sare neiodată. Poate fi găsită în magazinele de remedii naturiste.

– La dumneavoastră vin oameni la consultații și în scop preventiv?

– În ultima vreme vin din ce în ce mai multe persoane să ceară sfaturi legate de stilul de viață, ceea ce e îmbucurător pentru cultura românească.

„Nu putem accepta că laptele praf e mai bun decât cel natural”

– Sunteți adeptul produselor naturiste. Ce părere aveți despre vaccinuri și în special despre cele obligatorii?

– E bine să menționăm că nu scrie nicăieri că sunt obligatorii. Mai mult, Ministerul Educației chiar a dat un comunicat de presă cu circa o lună în urmă, în care spunea că, în România, niciun copil nu va fi oprit de la educație pentru că nu e vaccinat.

– Dar dumneavoastră sunteți de acord cu ele sau nu?

– De la caz la caz. Eu am avut un pacient care a făcut meningită pneumococică de trei ori și pe care l-am trimis la vaccin. Aveam clar dovada că are un gol vizavi de apărarea factorului pneumococ. Deci decizia trebuie luată cu discernământ, nu la grămadă, căci medicina nu e o știință sau o artă care se practică de-a valma. Fiecare pacient e unic.

– Cum stau lucrurile în privința laptelui praf?

– E o alimentație ce se dă la copilul mic doar dacă mama n-are lapte, iar asta numai câteva luni, până începe diversificarea. Dar nu pot fi de acord cu practica unor medici care sfătuiesc mama să dea lapte praf până la 2-3 ani.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Adică nu putem accepta în niciun fel că laptele praf e mai bun decât cel natural.

Loading...