Drob excepțional de Ciuperci, de post – Nici nu-ți dai seama că nu conține carne

Ingrediente:

500 g ciuperci;
3 cepe;
2 căței de usturoi;
pătrunjel;
2 linguri făină;
1/2 cu de legume;
sare, piper, ulei.

Mod de preaparare:

1. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm ciupercil tăiate mărunt. Gătim la foc mic câteva minute, pe urmă adăugăm ceapa tăiată cubulețe. Amestecăm bine, pe urmă condimentăm cu sare, piper și usturoi.

2. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm făina și amestecăm bine.

3. Turnăm compoziția într-o tavă de copt, tapetată cu făină. Coacem la temperatura de 150 de grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Nu mi-a venit să cred cât poate fi de delicioasă – Prăjitură de post cu griș și bulion

Ingrediente necesare pentru foi:

5 lingurițe de bulion;
7 linguri zahăr;
15 ml ulei;
500 g făină;
1 praf de copt;
sare, esență de rom.

Ingrediente pentru cremă:

200 g griș;
10 linguri zahăr;
250 g margarină;
1 l apă;
100 g miez de nucă;
coajă de lămâie.

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine.

2. Adăugăm 5 lingurițe de bulion, esența de rom (fiola), făina amestecată cu praful de copt și mixăm până la omogenizare.

3. Impărțim aluatul obținut în 3 porții egale. Întindem o bucată de aluat într-o foaie subțire pe care o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel și cu restul de aluat. În final trebuie să obținem 3 foi de aluat.

4. Pentru cremă, punem un vas cu apă la fiert. Adăugăm zahărul, coaja de lămâie, grișul și amestecăm foarte bine.

5. După ce am obținut o compoziție densă și omogenă, luăm vasul de pe foc și adăugăm margarina, sucul de lămâie și nuca de cocos. Mixăm bine.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

6. Tapetăm fiecare blat cu cremă și formăm prăjitura. La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!

Loading...