Fără pensionari la volan – Noua lege votată în Camera Deputaţilor ar putea „curăţa” şoselele de bătrânii cu probleme

Mulţi dintre conducătorii auto pot rămâne fără permis în perioada următoare. Potrivit medicilor, mulţi dintre şoferii din ţară reprezintă un adevărat pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Soferii cu boli care le afecteaza vederea, sau cei cu probleme cardiace, cei care au avut atacuri cerebrale si asa mai departe, vor ramane fara permisele de conducere.

In general e vorba de acele probleme medicale ce influenteaza vederea la volan si concentrarea. Deci orice boala care ii afecteaza soferului vederea sau distingerea culorilor duce automat la anularea permisului. La fel si bolile care au legatura cu o proasta corelare a membrelor sau cu risc mare de pierdere a cunostintei la volan. Practic, autoritatile vor sa scada numarul soferilor care pot reprezenta un pericol la volan.

Au fost cazuri de persoane in varsta cu probleme cardiace care au facut infarct, au lesinat la volan, au intrat pe contra-sens si au lovit frontal o alta masina, luand vieti nevinovate.

În Camera Deputaţilor s-a votat deja o lege în acest sens, care ar putea lăsa fără permis mii de conducători, care au probleme de sănătate.

SURSA

5 comentarii la „Fără pensionari la volan – Noua lege votată în Camera Deputaţilor ar putea „curăţa” şoselele de bătrânii cu probleme”

  1. Numai în România poți auzi asemenea prostii debitate de unii Parlamentari care habar nu au ce spun.Cum e posibil să rămînă fără permis cei ce poartă ochelari ? Dacă te uiți la mașinile ce trec pe stradă,o să vezi și persoane foarte tinere ce poartă ochelari.De ce să rămînă acel tînăr fără permis? Așa dorește acel Parlamentar ? Ei sunt aleși să facă legi și să nu debiteze prostii.Rușine băi analfabeților.

  2. Pornind de la faptul ca în țara au rămas în majoritate bătrânii, Interesant este faptul ca, la o privire mai atenta Se poate constata ca marea majoritate a accidentelor sunt provocate de tineri . Fie nu stiu sa conducă corect, fie au mașini puternice si se bazează pe ele, fie pur si simplu se cred stăpânii șoselelor( poate mai sunt și “ drogati “). Asta cand nu muncești pentru acele mașini scumpe. Măsurile nu ar trebui sa fie discrimatorii. Cine greșește, plateste .

  3. Statistic vorbind, numarul accidentelor produse de asa-zisii pensionari este nesemnificativ fata de cele ale tinerilor nesabuiti sau dornici de bravada. Fara indoiala, persoanele cu anumite boli, certificate medical de la caz la caz, nu trebuie lasate sa conduca, dar asta nu inseamna o limitare a varstei dupa care nu mai ai voie sa detii un permis auto.

  4. Nimic nou. Şi până acum au fost boli, de care dacă sufereai, nu aveai drept să conduci. Pentru asta sunt controalele medicale periodice. Aceste trebuie luate în serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *