Gripa în România – Mihaela Bilic, sfaturi pentru părinți: “Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!”

Nutriționistul Mihaela Bilic are câteva sfaturi importante pentru părinți, după ce Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunțat că suntem în pragul unei epidemii de gripă. Mihaela Bilic: Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!’.

“Aşteptăm comunicatul Institutului de Sănătate Publică, săptămâna viitoare”, a declarat Sorina Pintea.

Până atunci însă, medicul nutriționist Mihaela Bilic le recomandă părinților din toată țara să nu izoleze copiii atunci când au simptome nesemnificative de răceală.

Mihaela Bilic: Cât timp e vorba doar de puțină febră, nu-i izolați!’

“Din păcate, colectivitatea presupune acest risc de îmbolnavire. Dar nu-i putem transforma în omuleți sub un clopot de sticlă. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri și agenți infecțioși, pentru ca organismul să capete rezistență. Doar în cazurile grave, când îi vezi că nu se mai ridică din pat, nu au chef de joacă.

Cât timp e vorba doar de puțină febra și cursul nasului, nu-i izolați. În alte țări, la capitolul grădinițe, în Germania, o țară cu o climă rece, cel puțin spre nord, acei copii, indiferent că sunt cu mucii la nas și afară e frig și ploaie, ei sunt scoși afară să se joace. Copilul trebuie ținut în colectivitate și lăsat să aibă un ritm al vieții extrem de activ, decât să-l transformi într-un copil bolnăvicios, izolat acasă”, a declarat Mihaela Bilic într-un interviul acordat pentru Digi24.ro.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cazul în care va fi declarată epidemia de gripă în România, conform reglementărilor legale aflate în vigoare, vor fi luate o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...