Hormonii, tiroida și creșterea în greutate – Milioane de oameni nici nu știu că au o boală de tiroidă. Care sunt simptomele îngrijorătoare

Tiroida este o glandă de dimensiuni mici, cu formă de fluture, situată în spatele mărului lui Adam și are un rol vital în controlarea ritmului energiei necesare organismului.

Tiroida poate fi afectată, fără ca bolnavii să știe acest lucru. Însă există simptome clare, care trebuie să ne pună pe gânduri.

Așadar, gândește-te la următoarele:

Ești obosit?
Ești supraponderal?
Ești deprimat sau anxios?
Când te privești în oglindă, vezi un om obosit?
Suferi de dezechilibre hormonale?
Te dor încheieturile și mușchii?
Nu-ți mai crește părul, iar firul este din ce în ce mai subțire?
Ești adeseori constipat?
Doamnelor, aveți menstruații anormale?
Aveți insomnii?

Dacă ați răspuns cu DA la cel puțin 5 întrebări, s-ar putea să suferiți de o afecțiune a tiroidei. Milioane de oameni în lume au aceste probleme de sănătate, iar 60% dintre ei nu știu sau nu au fost corect diagnosticați.

Dacă aveți probleme cu tiroida, vă puteți îngrășa! Există soluții de a echilibra hormonii în mod natural și de a stopa îngrășarea.

Problemele tale cu kilogramele pot avea legătură cu tiroida. Îngrășarea semnifică un nivel scăzut de hormoni tiroidieni, hipotiroidie, iar un nivel prea mare se numește hipertiroidie și atunci poți slăbi chiar dacă mănânci mult, fiindcă tiroida produce mai mulți hormoni decât îți trebuie.

Care sunt simptomele afecțiunilor tiroidiene, în afară de îngrășare

Oboseala
Slăbiciunea
Intoleranța la frig
Dureri musculare și cârcei

Constipație
Îngrășare și dificultate în a slăbi
Apetit scăzut
Gușă

Piele uscată și tare
Căderea părului
Umflarea feței și a ochilor
Schimbări ale vocii
Dezechilibre menstruale
Depresie

Pierderea memoriei
Gândire înceată, dificultăți de concentrare
Nivel ridicat al colesterolului
Semne ale hipertiroidiei

Nervozitate
Iritabilitate
Transpirații abundente
Palpitații

Tremor
Anxietate
Insomnie
Piele subțire
Păr subțire

Slăbiciune musculară
Slăbire
Probleme digestive, diaree
Ce este de făcut

Tratamentul pentru bolile de tiroidă este mai mult decât necesar și oprește procesul de îngrășare, te echilibrează hormonal, te ajută să-ți recapeți energia și starea de sănătate va fi vizibil îmbunătățită.

Vestea bună este că există multe soluții care te ajută în afecțiunile tiroidei. Una dintre acestea este un mineral important: iodul.

Iodul te ajută să nu te mai îngrași

Pentru tiroidă, este unul dintre cei mai importanți nutrienți. Are un rol vital în formarea unui hormon important, tiroxina. Acesta are ca acțiune creșterea metabolismului bazal și are rol în procesele morfogenetice, de creștere și diferențiere celulară și tisulară. Această acțiune se manifestă foarte pregnant la nivelul sistemului nervos.

Hormonul acesta susține sănătatea sistemului osos, dar și a sistemului nervos.

Carența de iod este frecventă și este una din principalele cauze ale afecțiunilor tiroidei, mai ales a hipotiroidiei, care duce la îngrășare, oboseală, probleme digestive și neurologice.

Care sunt cele mai bune surse de iod

Cum organismul nu produce singur iod, trebuie asimilat din alimente. Care este cea mai bună și mai bogată sursă

Algele marine sunt o sursă excepțională de iod. De asemenea, conțin vitamine, minerale, fibre, aminoacizi esențiali, acizi grași Omega 3. Ori de câte ori aveți ocazia, consumați alge: gustare, supe, salate și smoothie-uri verzi, cu alge.

Iată o variantă foarte bună, un smoothie verde delicios și plin de vitamine și iod:
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Frunze de spanac, un măr verde, jumătate de avocado, apă de cocos, alge. Totul se amestecă și se bea, de preferat dimineața.

Loading...