I se spune “inamicul obezitatii” – te ajută să dai jos până la 10 kilograme. Se incepe prin a lua o lingură pe zi din acest preparat

Stii care este cea mai bună și eficientă metodă de a pierde în greutate? Este accelerarea metabolismului. Poți atinge această performanță prin consumarea unor anumite alimente naturale și condimente.

Senzația de foame poate fi inamicul numărul 1 atunci când vrei să pierzi din greutate. Poți cu ușurință să scapi de kilogramele în plus prin combinarea alimentelor și ingredientelor naturale care accelerează metabolismul.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Iran au condus un studiu, alcătuind două grupuri de subiecți, mai precis 44 de femei care aveau probleme cu kilogramele în plus.

Femeile din ambele grupuri au fost rugate să consume zilnic mai puțin cu 500 de calorii, timp de 3 luni.

Femeile din primul grup au consumat 3 g de chimion sub formă de pulbere, combinată cu 140 g de iaurt. Subiecții celui de-al doilea grup au consumat aceiași cantitate de iaurt, fără a adăuga și chimionul.

Trei luni mai târziu, subiecții din primul grup care au consumat iaurtul cu chimion au pierdut în jur de 6 kg, mult mai mult față de femeile din cel de-al doilea grup care au consumat doar iaurt.

Rezultatul acestui studiu devine și mai impresionant. Și anume, femeile din primul grup au piedut 14.64 procente din grăsime, pe când femeile din cel de-al doilea grup au pierdut doar 4.91 procente din grăsimea corporală.

Este important de specificat că participanții acestui studiu au pierdut considerabil din greutate, datorită consumului de chimion, al cărui ingredient activ este filosterolul, o substanță chimică cu efect de prevenire a retenției de colesterol în organism. Potrivit cercetătorilor, acest studiu a demonstrat că ingredientul chimion acelerează metabolismul.

Chimion – Compoziţie
Fructele conţin ulei volatil format din carvonă, limonen, dehidrocarvonă, dihidrocarveol, lipide, substanţe albuminoide, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, tanoizi etc.

Chimion – Acţiune
Chimionul este galactogog, antispastic, astringent, antimicrobian. Datorită aromei sale, chimionul se utilizează şi în alimentaţie în preparatele culinare.

Chimion – Indicaţii terapeutice
Fructele de chimion sunt indicate în bronşite, colici intestinale (inclusiv la sugari), constipaţii, meteorism, colon iritabil, diaree, colite, sindrom dispeptic gastric, fluidificarea secreţiilor gastrice, laringite, bronşite, dureri menstruale, urticarii – sub formă de infuzie sau pulbere.

Beneficiile Semintelor de Chimion

1. Trateaza anemia
O lingurita de seminte de chimion contine un sfert din necesarul zilnic de fier la un adult activ. Anemia este una dintre cele mai frecvente carente alimentare intalnite atat la copil, cat si la adult. De anemie poate suferi cu precadere copilul in crestere, adolescentul, adultul tanar, femeia gravida sau batranii. Introducerea chimionului in alimentatia curenta reduce riscul de dezvoltare a anemiei feriprive.

2. Regleaza glicemia in diabetul zaharat
Mai multe studii realizate pe animale de la borator atesta efectele reglatorii ale glicemiei pe care semintele de chimion le prezinta. Studiile arata ca la subiectii cu diabet care au consumat seminte de chimion, nivelul glicemiei in sange s-a redus pana la valori normale.

3. Trateaza insomnia
Semintele de chimion pot fi folosite in dietoterapie pentru combaterea insmoniei si a depresiei. Consumul de seminte de chimion ne ajuta sa suportam mai usor stresul, sa ne relaxam si sa ne simtim mai bine, prin efectele de binedispunere.

4. Calmează durerile de stomac și indigestia
Semințele de chimion sunt folosite în leacurile băbești pentru a trata greața sau durerile de stomac, precum și disconfortul gastric.

Tot pentru a regla funcțiile digestive se folosește și ceaiul de fructe de chimion, foarte aromat și cu proprietăți medicinale.

Proprietăți antibiotice
Planta de chimion prezintă proprietăți antibiotice, ce se păstrează și în semințele acesteia. Consumul de semințe de chimion ajută la scăderea proceselor inflamatorii din organism și la reducerea infecțiilor.

Decoctul din fructe sau semințe de chimion poate fi folosit, după o foarte bună strecurare, la curățarea ochilor în conjunctivită sau urcior (orjelet sau orgelet). Ceaiul din fructe de chimion este folosit de asemenea în tratarea infecțiilor urinare, alături de ceaiul din cozi de cireșe și din mătase de porumb.

Atenție: semințele de chimion nu sunt totuna cu semințele de chimen – sunt două plante diferite, originare din zone distincte ale lumii.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

NOTA: Articolul este transmis in scop informativ si nu tine locul sfatului unui medic specialist.

Loading...