Încă doi medici străini fără avize, după cazul medicului fals Matteo Politi – Cei doi sunt de negăsit în Registrul Medicilor din România

Cazul medicului fals Matteo Politi ar putea să scoată la lumină și alte cazuri de înșelăciune, întrucât jurnaliștii de la postul public de televiziune au descoperit că există încă doi medici care operează în clinici private, în ciuda faptului că numele lor nu apar în Registrul Medicilor din România.

Astfel, potrivit TVR, pe site-ul clinicii private Euromedical sunt promovate două persoane ca medici specializaţi în servicii şi tratamente dentare şi de estetică facială. Cei doi, catalogaţi drept medici specialişti renumiţi în plan european, sunt italianul Piero Fullone şi Iris Moscovici, originară din Israel. Ei nu apar, însă, în Registrul Național Medicilor din România, care dă dreptul de liberă practică în România.

Cei de la clinica ptivată au transmis că ambii doctori sunt dentişti cu acte în regulă în ţarile lor şi că nu au lucrat niciodată la ei în clinică, deşi au avut discuţii pentru o colaborare.

Piero Fullone şi Iris Moscovici apar şi în ofertele online mai vechi ale altei clinici private, iar acum Colegiul Medicilor din România îi caută în bazele de date ale colegiilor judeţene. Cei doi nu apar nici între cei 143 de medici care au obţinut drept de practică temporar în România în ultimii patru ani.

Doar cei care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au drept să profeseze în România. Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

SURSA

Loading...