Începe de mâine – Feng Shui – ce se întâmplă dacă pui o monedă de 50 de bani într-un colţ din casă?

Feng Shui este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi. Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi).

Cum s-a născut Feng Shui-ul?
Feng Shui-ul este o ştiinţă care studiază energiile din casă, aşa că numai dacă schimbi locul mobilei în casă sau la birou poţi strica Feng Shui-ul. În urmă cu mai bine de 6000 de ani, chinezii au reuşit să descopere anumite formule de calcul cu care reuşeau să amplifice energiile pozitive şi să le încetinească pe cele negative din spaţiul în care lucrau sau locuiau.

La aceste formule aveau acces doar maeştrii Feng Shui, nobilimea chineză şi, bineînţeles, împăratul. Oamenii simpli au auzit despre existenţa unor remedii care îmbunătăţesc viaţa, dar pentru că nu au avut acces la adevărata cunoaştere au început să facă presupuneri, să creeze legende şi să folosească tot felul de obiecte pe post de remediu.

Ba mai mult, în timpul dinastiei Tang, împăratul a ordonat publicarea unei cărţi cu titlul “Omorându-i pe barbari”, care conţinea informaţii menite a induce în eroare cu privire la ştiinţa Feng Shui. Astfel a apărut Feng Shui-ul de tip comercial, care susţine că simpla aşezare în casă a unor obiecte sau statuete poate îmbunătăţi viaţa locuitorilor casei.

Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Un qi positiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt: bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.

Când vine vorba despre partea financiară, atunci când vă achiziționați o casă nouă sau când închiriați sau cumpărați încăperi pentru birourile de la muncă este bine să vedeți care este cel mai îndepărtat colț din stânga intrării și acolo să așezați o monedă pe care să fie inscripționată cifra „5”.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Acela va fi colțul banilor, iar moneda, potrivit tehnicilor feng-shui, va atrage după sine multă prosperitate din punct de vedere financiar.
Sursa

Loading...