Jeleuri de lămâie – un desert gustos, bogat în vitamine

Dacă nu vă place acrimea lămâii, pregătiți jeleuri din acest fruct. Astfel veți obține un desert gustos și bogat în vitamine.

Ingrediente necesare:
3-4 lămâi;
un plic de gelatină rapid dizolvabilă;
200 ml de apă;
2 pahare de zahăr (400 g) (puteți micșora cantitatea de zahăr).

Cum se prepară?
1. Înmuiați gelatina în 50 ml de apă și lăsați-o să se hidrateze.

2. Curățați lămâile de coajă. Tăiați-le în bucățele și pasați-le cu ajutorul blenderului.

3. Puneți zahărul, lămâile pasate și 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți compoziția timp de 10 minute, după care strecurați-o.

4. Combinați gelatina hidratată cu compoziția de lămâie. Încălziți totul timp de 5 minute (fără clocotire) și turnați compoziția finală într-o formă.

5. După ce se va răci, dați-o la frigider pentru 2 ore.

6. Apoi porționați jeleul în bucățele și tăvăliți-le prin zahăr.

7. Serviți jeleurile ca desert pentru ceai.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Sursa

Loading...