Lidia Fecioru, leacul zilei: Remediu perfect pentru problemele digestive

Lidia Fecioru a prezentat în emisiunea „Adevăruri Ascunse” un remediu uluitor pentru rezolvarea problemelor digestive, dar chiar și pentru dispariția rănilor.

„Leacul zilei îl avem sub tălpi în fiecare zi. E vorba de pătlagină. E foarte bun praful de pătlagină. Se iau frunzele, inclusiv rădăcina, se spală se usucă, se face praf, și le bem în fiecare zi. Sunt foarte bune pentru gastrită, interocolită și ulcere stomacale.

O lingură, două linguri să luăm. La foc mic se fierb 5-10 minute, acoperi jumătate de oră, se face infuzia și se bea câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi înainte de mese.

Se ia cam o lună ca să avem rezultate. Se folosește și pentru răni, punem frunza pe rană și se vindecă rapid”, a explicat Lidia.

Pătlagina este o plantă erbacee uşor adaptabilă la diverse condiţii de sol, umiditate, temperatură, lumina fiind răspândită din zona de şes, câmpie până în zona alpină. Se spune că dacă o broască este muşcată de păianjen se grăbeşte la pătlagină, căci aceasta o vindecă.

Pătlagina – Compoziţie:

Frunzele de pătlagină conţin un iridoid, numit aucubină, şi flavonoide, precum şi mucilagii, uleiuri volatile şi substante antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi, minerale.

Pătlagina – Acţiune:

Tratamentele naturiste pe bază de pătlagină facilitează vindecarea rănilor, are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian, fluidizează secretiile bronsice.

Pătlagina – Indicaţii terapeutice:

Pătlagina este ideală în cazurile de tuse şi bronşită uşoară, diaree, hemoroizi, cistită, hematurie, astm, laringită, faringită, infecţii, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, ulceratii, abcese, furuncule.

Administrare:

– Sub formă de pulbere (se ia câte vârf de cutit de pulbere după mesele principale);

– Infuzie (o linguriţă la 2-3 ore );

– Comprese sau băi cu pătlagină pentru tratarea afecţiunilor de piele sau conjunctivitelor;

– Gargară pentru afecţiuni dentare;

– Sirop de pătlagină pentru calmarea tusei;

– Cataplasme din frunze proaspăt zdrobite care se aplică pe rănile infectate sau sângerânde;

– Tinctură (câte o linguriţă de tinctură dizolvată în jumatate pahar apă de 3- 4 ori pe zi).
SURSA

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

„Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam să consultati un medic specialist.”

Loading...