Mare grijă la vacanțele de tip all inclusive! Ce sfaturi ne dau specialiștii pentru un concediu liniștit și, mai ales, sănătos!

Vine vara, vine şi perioada concediilor! dacă vă gândiţi să mergeţi în vacanţă doar să mănâncaţi şi să staţi la plajă, greşiţi. Stomacul dumneavoastră nu va fi deloc fericit. Iată ce recomandări fac specialiştii.

Turcia, Bulgaria, Grecia sunt doar trei dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români. Iar argumentul cel mai solid ce îi convinge să meargă acolo: pachetele all inclusive!

„Sunt unele studii care spun că revenim din vacanța de tip all inclusive cu patru kilograme în plus, în medie, pentru domni și aproximativ două kilograme in plus pt doamne. Însă, ca să preîntâmpinăm devreme aceste probleme și să ne bucurăm de vară, ar trebui ca și în vacanță să respectăm câteva reguli de dietă sănătoasă.

Să nu uităm de legume, să începem orice masă, orice farfurie de la all inclusive, cu legume și abia după ce am umplut o jumătate cu legume să trecem și la celelalte componente, adică o sursă de proteine, pește – ar fi minunat să consumăm mult pește- dar și o sursă de glucide lente, poate un orez”, a explicat Ruxandra Pleșea, medic nutriționist.

Şi dulciurile şi foietajele ar trebui evitate. Primele, dacă vrem să ne întoarcem cu o piele bronzată şi sănătoasă, iar foietajele, pentru că nu înlocuiesc deloc o masă completă!

Hidratarea este la fel de importantă. De reţinut este că sucurile de orice fel sau chiar berea rece, fie ea şi în exces nu ne vor scăpa de sete! Apa este sfântă. Atenţie însă la încă un detaliu: nu orice apă, chiar dacă este potabilă pentru localnici, ne face bine nouă, turiştilor.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Şi dacă vă faceţi vacanţa într-o destinaţie exotică, interesaţi-vă şi despre vaccinurile recomandate! Şi chiar vă recomandăm să le faceţi.

Loading...