Marturia medicului Catalin Cirstoveanu despre bacteriile din spitale: „Am dus in Germania un copilas. Cand am plecat cu el, am plecat pe fereastra!”

Bacteriile din spitale au devenit un pericol atat de mare si pentru ca in spitale nu sunt respectate reguli elementare. Cel mai grav este ca personalul medical nu face minimum necesar, respectiv nici macar nu se spala pe maini.

Un alt motiv este dezinfectia defectuoasa din spitale. Nu de putine ori lipsesc dezinfectantii sau sunt indoiti cu apa.

Spitalele din Romania sunt si foarte vechi, iar din aceasta cauza nu poate fi delimitat spatiul in care sta pacientul, culoarul vizitatorilor, astfel ca riscul de transmitere a bacteriilor este mare. Lucru care nu se intampla in spitalele din strainatate.

Medicul Catalin Carstoveanu a dat un exemplu despre cum sunt protejati de bacterii pacientii din spitalele din Germania.

„Am dus in Germania un copilas care avea o bacterie foarte grava. Toata lumea era imbracata ca la NASA. Cand am plecat cu el, am plecat pe fereastra! Nu am trecut cu el prin sectie, pe fereastra m-au dat afara. Mi-au zis: Cataline, de 40 de ani in nordul Germaniei nu mai exista microbul asta! intelegeti? inseamna politici in cea mai bogata tara a UE, politici foarte serioase si respectate, care se fac cu multi bani. Este vorba de exagerare din partea noastra, sa nu uitam, medicina veterinara, medicina de familie, horticultura, policlinile, cand ajunge in reanimare deja sunt consumate multe optiuni pentru pacient.

Ghidurile pentru noi sunt aproape de nefolosit, pentru ca abuzam si trebuie sa recunoastem: cineva a propus microbiologi in spitale, infectionisti in spitale, nu trebuie doar o numarare a infectiilor, si asta este foarte important, sa le numar si sa le anunt transparent si noi vom face asta, vom lansa un site al sectiei, educational, in care suntem transparenti, nu inseamna doar numarare, inseamna politici foarte serioase, pe aici nu se trece, si asta este foarte complicat”, a spus Catalin Cirstoveanu, medic, sef sectie Terapie Intensiva la Spitalul „Marie Curie” din Bucuresti.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Sursa: caplimpede.ro

Loading...