Maternitatile din tara, controlate de la 1 ianuarie 2019. Ce decizie radicala a luat Ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca extinde controalele la toate maternitatile din tara din 1 ianuarie 2019.

Maternitatile din tara, controlate de la 1 ianuarie 2019. Dupa focarul de stafilococ auriu care a fost depistat in urma cu cateva saptamani, toate maternitatile din tara vor fi controlate. Mai exact, decizia a fost luata dupa cazul cadrelor medicale de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti.

„Extindem practic controlul la toate maternitatile din tara. Noi am avut anul acesta pe maternitatile publice si private din Bucuresti si pentru ca au fost probleme, vezi Giulestiul, extindem in toata tara dupa 1 ianuarie.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Au fost probleme (la spitalul din Ploiesti -n.r.) in sensul in care au fost niste sesizari in presa, Directia de Sanatatate Publica s-a autosesizat, a testat 98 de persoane, a testat suprafete, tegumente, aer, probele de pe suprafete de pe tegumente si din aer au iesit negative, deci nu sunt probleme, au iesit 5 persoane purtatoare de MRSA (stafilococ auriu -n.r.) testate fiind 98, in prima faza erau 7″, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Sanatatii.

Loading...