Minciunele pufoase si delicioase – Se prepara repede si tot atat de repede se mananca

Cel mai bun desert al copilariei care nu s-a demodat nici pan astazi – Se prepara repede si tot atat de repede se mananca. ­čÖé

Ingrediente:

aproximativ 400 g de faina (poate mai mult);

un pahar de chefir/iaurt sau lapte batut (250 ml);

1-2 oua;

┬Ż pahar de zahar (100 gr);

un plic de praf de copt (la 500 g de faina);

ulei de floarea-soarelui ÔÇö pentru prajit;

zahar pudra ÔÇö pentru ornat.

Mod de preparare:

Combinati 400 g de faina cernuta cu zaharul si praful de copt. Adaugati chefirul si 1-2 oua. Amestecati cu lingura. Aluatul iese vascos si lipicios.

Transferati-l pe masa presarata cu faina si framantati-l bine, pudrandu-l cu faina, pana va deveni neted, elastic si maleabil.

Acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca minim 30 minute. Apoi intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara si taiati-l in fasii.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Realizati cate o taietura in mijlocul fiecarei fasii, prin care trebuie sa rasuciti aluatul spre interior. Prajiti minciunelele in ulei, pe ambele parti, pana vor deveni aurii. Cat sunt fierbinti, presarati-le cu zahar pudra.

Loading...