Motivul pentru care aragazul nu trebuie sa stea langa chiuveta

Te-ai intrebat vreodata cum poti sa oferi casei tale o energie pozitiva si cum sa o faci sa fie mai primitoare?

Daca pentru tine ambientul este foarte important, atunci trebuie sa tii cont de aceste reguli care te vor ajuta in armonia casei.

Pozitioneaza aragazul, frigiderul si chiuveta cat mai departe unul de celalalt si nu mai pastra in casa nici un fel de pahar sau farfurie ciobita pentru ca aduce ghinion in casa. In ciuda proverbului conform caruia cioburile aduc fericirea, daca pastrezi vase ciobite in casa nu faci decat sa pastrezi ghinionul.

De asemenea, pentru o buna armonie vizuala a casei, este bine ca in bucatarie sa folosesti culori pamanitii in tonuri calde: galben, portocaliu sau bej.

Cat mergeti prin bucatarie?

Daca optati pentru distante de maximum 2 m intre aragaz si chiuveta, respectiv frigider si chiuveta, veti parcurge anual in jur de 80 km. Daca mariti cele doua distante cu doar 0.5 m, ruta dvs va insuma mai mult de 160 km pe an!

Alte reguli importante

V-am spus, mai sus, in ce raport trebuie sa se afle trei dintre cele mai importante obiecte din bucatarie. Acum vom vorbi tot despre cele mai indicate pozitii, dar vom schimba termenii la care ne raportam. Luam in calcul lumina, de pilda.

Daca amplasarea ferestrei v-o permite, candidatul cel mai potrivit la zona insorita este chiuveta. Ideal ar fi sa plasati spalatorul sub fereastra, in asa fel incat, cand curatati morvovii si limpeziti rosiile, sa va puteti bucura, fie si cu coada ochiului, de peisajul de dincolo de geam. Imediat langa chiuveta trebuie sa fie masina de spalat vase.

In acest fel este mai usor sa puneti tacamurile la spalat, iar instalatorul va va multumi pentru ca-i va fi mai usor sa faca racordul la reteaua de apa si la cea de scurgere.

Frigiderul trebuie pus in asa fel, incat sa nu fie vizibil cand intrati in bucatarie. El este un obiect masiv, iar dimensiunile lui pot crea impresia unei bucatarii mai mici decat este, de fapt.

Cat de sus ii place cuptorului cu microunde?
Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Cuptorului cu microunde ii place la inaltime, insa nu chiar la cucurigu. El trebuie sa fie suficient de sus incat sa nu poata fi accesibil copiilor mici, insa nici atat de sus, incat sa va fie dvs greu sa ajungeti la el! Pe blat e ideal, pe frigider e interzis!
SURSA

Loading...