“Nu fumez sau beau, mananc bine si fac exercitii. Cum de m-am imbolnavit de cancer?” Oncologul raspunde:

Cancerul este o boala foarte frecventa in zilele noastre – potrivit statisticilor, 1 din 3 persoane vor fi diagnosticati la un moment dat in viata lor. Dar pentru multi oameni care isi dedica viata sa traiasca sanatosi, inca nu raspunde la intrebarea „De ce eu?”

Dr. Vishal Rao, medic oncolog si chirurg pentru cap si gat, a tratat un pacient care nu fuma, nu bea si manca sanatos, dar era totusi diagnosticat cu cancer.

El s-a ocupat de un pacient care a trait un stil de viata sanatos, in masura in care putea, dar boala a reusit insa sa-i cucereasca sistemul. Cand pacientul l-a intrebat pe doctor „de ce eu”, el a ramas fara cuvinte pentru o clipa.

Dar doctorul Rao a mentionat ca agentii cancerigeni mortali nu sunt doar prezenti in tutun, exista multe tipuri diferite care sunt prezente si in alimentele pe care le consumam. Continua sa citesti pentru a afla cum poate calitatea alimentelor sa te expuna la un diagnostic de cancer.

Pesticide
Pentru agricultori si pentru cei care isi cultiva propriile culturi, pesticidele sunt esentiale pentru ca sunt folosite pentru protejarea culturilor de insecte.

Dar exista intotdeauna un risc de a dezvolta intoxicatii cu pesticide si chiar cancer. Evitarea fructelor si a legumelor nu este raspunsul la evitarea acestor riscuri, dar trecerea la alimente ecologice ar putea fi calea de urmat.

Conservanti
Conservantii au fost utilizati pentru a mentine alimentele in siguranta si comestibile pentru perioade lungi de timp.

Cateva exemple includ sarea, zaharul si uleiul vegetal, nu par asa rele, nu? Ele nu numai ca pastreaza mancarea, dar ofera organismului si hrana atunci cand sunt consumate la cantitatile necesare.

Cu toate acestea, odata cu avansarea rapida a tehnologiei, companiile s-au mutat acum la conservanti sintetici, care ajuta la pastrarea si protejarea hranei impotriva deteriorarii pe perioade lungi de timp. Observa cum nu am mentionat ca mentin mancarea in siguranta.

Asta pentru ca noii conservanti ne ranesc. Studiile au sugerat cum conservantii sintetici din alimente, cum ar fi benzoatul de sodiu si nitritul de sodiu, pot provoca cancer gastric.

Falsificatori
O alta substanta chimica de manipulare care se gaseste in produsele alimentare pe care le consumam sunt colorantii alimentari.

Companiile folosesc coloranti alimentari naturali cum ar fi suc de sfecla rosie / rodii, suc de morcovi, pudra de spanac, suc de patrunjel, pudra de curcuma, suc de afine si pudra de cacao. Dar pentru ca durata lor de depozitare este scazuta, ei s-au indreptat in alta directie.

Dar acum industria alimentara a inceput sa utilizeze falsificatori care variaza de la praf de creta, praf de rumegus, vopsele nepermise la gudron de carbune.

De asemenea, companiile au inceput sa utilizeze coloranti alimentari sintetici, cum ar fi Rosu 40, Albastru 1 si Galben 5, chiar daca sunt constiente de faptul ca s-au dovedit a cauza probleme de sanatate pe termen lung.

Igiena
Tuturor ne place mancarea stradala. Fie ca este vorba de un hot dog gustos, cartofi proaspeti sau un hamburger gustos, ne bucuram de nostalgie.

Cu toate acestea, exista anumite riscuri pentru sanatate care vin de la vanzatorii din strada, cum ar fi emisiile vehiculelor, dioxidul de carbon si poluantii atmosferici, toate absorbite in alimentele pe care le consumam.

Agenti de coacere
Dupa cum am discutat mai devreme, nu avem capacitatea de a stoca legumele si fructele pentru perioade lungi de timp.

Astfel, atunci cand sunt recoltate, ele sunt tratate cu agenti de maturare cum ar fi carbura de calciu si etilena. Consumam in necunostinta de cauza aceste alimente fara sa stim ca ne reduc speranta de viata.

Acum ca stii pericolele asa-numitelor „alimente sanatoase” pe care le consumam, s-ar putea sa te intrebi „cum am ajuns pana la acest punct?” Este simplu, omenirea cere servicii imediate oriunde merge. Fie ca este vorba de cafea sau de un hamburger, este necesar un serviciu rapid si consistent.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Deci, industria alimentara a trebuit sa gaseasca o modalitate de a satisface aceasta cerere. Pentru a face acest lucru, trebuiau sa gaseasca modalitati de a prelungi durata de viata a produselor pe care le stocau.

Loading...