O hartă a Europei care ilustrează proporţiile atinse de pesta porcină în România

“Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care tocmai a fost salvat de votul colegilor din Camera Deputaților, ne spunea că ieri „s-a exagerat” situația privind pesta porcină africană. Poate le arată cineva domnului ministru Daea și colegilor din Camera Deputaților, în frunte cu Liviu Dragnea, harta Comisiei Europene privind răspândirea pestei porcine în Europa”, susţine europarlamentarul Siegfried Mureşan, care publică o imagine sugestivă în acest sens.

“Realitatea este că România are 927 de focare din totalul de 1200 de focare în întregul continent. Nu este nicio exagerare când spunem că, din cauza incompetenței autorităților locale, România are aproape 80% din totalul focarelor de pestă de pe continent. Guvernul Dăncilă și Ministrul Daea poartă principala vină pentru răspândirea epidemiei, iar Dragnea și colegii din Camera Deputaților sunt complici”, scrie eurodeputatul şi purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureşan.

Acesta din urmă cere totodată demisia premierului, dar şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea. Acesta din urmă s-a confruntat, în timpul dezbaterii moţiunii simple, cu un şir lung de ironii din partea opoziţiei.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Sursa

Loading...