O minunatie de salată – aromată, cu piept de pui și ciuperci Champignon

Ingrediente necesare:

300 g de ciuperci champignon; 1 piept de pui; 1 ou fiert; 1 ou crud; 200 ml ulei; zeamă de la o lămâie; sare si piper dupa gust.

Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte puțin ulei, amestecând în continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si cu mixerul). Din cand in cand, se adaugă si zeamă de lămâie.

Cât pregătim maioneza, se pun ciupercile la fiert (firește se vor curata si spăla) cu un pic de sare, după care se scurg de apă, se lasă sa se răcească, după care se vor tăia mărunt (cine dorește, le poate da pe mașina de tocat carne).

Într-o altă oală, se va pune la fiert si pieptul de pui cu pic de sare. După ce s-a fiert pieptul de pui, se va tăia si acesta mărunt. Toate pregătite: maioneza, pieptul de pui si ciupercile, se vor pun într-un bol, se vor amesteca si se va adăuga sare si piper după gust. Compoziția rezultată se va pune in castronele mici sau mari si se vor orna după cum doreste fiecare.

BONUS: Chifteluțe de cartofi, fragede, cu verdeață și usturoi

Astăzi îți vom prezenta rețete de chifteluțe de cartofi.

Pentru prima vei avea nevoie de: 500 de grame de cartofi, 1 ou bătut, 2 linguri cu amidon sau cu făină, 1 ceapă albă sau câteva fire de ceapă verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 3 căței de usturoi, jumătate de linguriță de nucșoară măcinată, sare, piper, ulei pentru gătit.

Preparare: Fierbe cartofii cu tot cu coajă și apoi lasă-i să se răcească în mod natural. Curăță-I de coajă și la final dă-i printr-o răzătoare cu ochiuri mici.

Toarnă apoi cartofii rași într-un vas mai încăpător. Bate oul și adaugă-l peste cartofi. Ceapa aleasă, tocată mărunt, ambele legături de verdeață tocate, amidonul sau făina, sarea, usturoiul zdrobit, nucșoara măcinată și piperul.

Mixează apoi ingredientele până obții o compoziție cât mai omogenă. Din amestecul rezultat, fă apoi 6 chifteluțe. Dacp alluatul e mai moale, mai pune punțină făină. Pune după aceea niște ulei la încins într-o tigaie antiaderentă. Prăjește apoi chiftelele la foc mic pe ambele părți.

După ce le scoți, pune-le pe un platou acoperit cu un prosop de hârtie ca să strângă tot excesul de ulei. Aceste chifteluțe se servesc de obicei calde.

O a doua rețetă foarte bună de chiftele din cartofi este și cea care se face în doar câteva minute, fără mult efort. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente ca să le pregătești.

Un kilogram de cartofi, 2 cepe mai mici, 4 ouă, 2 linguri cu făină, 2 linguri cu pesmet, jumătate de pahar cu ulei, 150 de grame de cașcaval tare, piper negru și sare.

Curăță și spală cartofii, Apoi pune-i la fiert, împreună cu puțină sare. Între timp, cureță și toacă ceapa mărunt. Dă și cașcavalul printr-o răzătoare mai mare. După ce sunt gata, rade și cartofii, apoi amestecă-i împreună cu ceapa și cu cașcavalul.

Adaugă în această compoziție și 2 ouă. Asezonează compoziția cu sare și cu piper și apoi amestecă foarte bine toate ingredientele.

Separat amestecă celelalte 2 ouă care ți-au mai rămas.

Ia câte puțin din compoziția de cartofi, modelează-le după preferință și apoi trece fiecare chifteluță prin pesmet, făină, după aceea prin ou, și prăjește-le bine pe toate părțile.

La fel ca în prima rețetă, aranjează chiftelele pe un prosopt de hârtie. După cum te poți convinge din rețete doar, ambele variante de chifteluțe se fac repede și ușor.

Atunci când ți se face poftă de ceva făcut pe bază din cartofi și nu ai foarte mult timp la dispoziție, poți apela la una dintre aceste 2 variante de chifteluțe din cartofi.

Vei obține niște chifteluțe delicioase și hrănitoare, care nu te vor ține pentru mult timp în bucătărie. Le poți servi sub formă de aperitive, dar și alături de preparate din carne sau chiar lângă salate simple, proaspete.

Le poți face indiferent de sezon și vor fi pe placul tuturor.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

POFTA BUUUNA!

Loading...