Pe mine m-a ajutat orteza mână

Pe mine m-a ajutat orteza mână

Printr-un accident nenorocos am avut probleme serioase cu mâna. Medicii specialiști m-au sfătuit, să achiziționez orteza mână. Mi se părea că nu arată bine, îmi imaginam că va fi urâtă și incomodă, îmi era rușine să o achiziționez, și mai ales să o port. Apoi am găsit această orteza mână, care era confortabila, arăta bine, și am ajuns să îmi fie unul dintre accesoriile preferate, o puteam îmbrăca cu orice, și eram chiar mândră că o port. Eu l-am folosit ca post aparat gipsat, dar de multe ori poate înlocui și aparatul gipsat. După ce am început să port orteza mână, mulți dintre cunoștințe mi-au spus că și ei la rândul lor, și-au reparat entorsele, fisurile, combaterea spasticității în mâna hemiplegică cu ajutorul ortezei mână.

Orteza mână folosită și de către mine este orteză tip atelă, confecționată din material maleabil, pentru adaptarea perfectă a ortezei pe mână. Orteza mână se găsește în mai multe mărimi. Fixarea acestei orteze se realizează prin sistem velcro.
Orteza mână este compusă din: – spumă de polietilenă; – piele intoarsa de poliamida; – bumbac; -aluminiu ondulat și perforat. Materialul din care această orteză este confecționată este: – formativ și maleabil; – ușor, confortabil, non-alergenic, fără latex; – respirabil; – Radiografic; -se aplică foarte ușor, fără apă și căldură.

Medicul specialist mi-a atras atenția, că nu se poate folosi pe răni deschise, și să am mare grijă să nu deformez sau deteriorez prin rupere sau îndoit curelele de aluminiu.
La început îmi făceam griji cum o voi curăța, dar după o tabără am aflat că trebuie spălată manual, și întotdeauna trebuie să fiu atentă ca elementele de fixare cu velcro să fie închise când o curăț. De uscat este recomandat ca orteza mână să fie lăsată să se usuce la o temperatură scăzută, și nici din greșeală nu în uscătorul de rufe. Nu poate fi nici călcată.

Mi-a făcut o plăcere să îmi recapăt sănătatea cu ajutorul ortezei mână. Nu este o rușine, este chiar cool să porți orteză, să ai grijă de sănătatea ta și să o îmbunătățești. Vă recomand din suflet, chiar este foarte practică.