Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice – O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov

În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligaţia să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă. Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla!

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP! Libertatea prezintă filmări cu ea în sala de operaţie, singură, cum închide o pacientă!

Explicaţia „doctorului” Bîrsan: „Doar serveam instrumentarul”. După dezvăluirile începute pe 5 februarie 2019 de Libertatea, care l-au arătat pe escrocul fără studii medicale Matteo Politi operând în clinici private fără aviz, ministrul Sorina Pintea a declarat cetăţenilor: „Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla!”.

Infirmarea vine la numai o săptămână şi doar de la câteva sute de metri distanţă! Libertatea a descoperit încă un caz de fals medic, iar coincidenţa face să fie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii! Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă.

Deşi ea susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.

„Doar am servit instrumentarul şi pensele”, explică Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea. Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său.

Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

„Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila. Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalureatul, exact ca Matteo Politi. După ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine!

Cazul de faţă nu este cel raportat, vineri, ca descoperit de DSP, căci Raluca Daniela Bîrsan practică fără parafă de la DSP sau aviz de la Colegiul Medicilor!

Investigaţie de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan

Ei iau decizii care fac diferenţa între viaţă şi moarte.

Există un motiv pentru care un medic studiază 6 ani în facultate, apoi continuă să înveţe într-un proces rotitor şi exigent de rezidenţiat, acesta durând între 4 şi 7 ani, timp petrecut în subordinea unor medici specialişti supraocupaţi, epuizaţi şi despotici şi la dispoziţia unor pacienţi care se uită la ei ca la Dumnezeu reîntrupat în persoana unui tânăr fără viaţă privată.

Motivul pentru care medicii trec prin acest proces de învăţare, care nu se termină niciodată, este acela că ei iau decizii care fac diferenţa între viaţă şi moarte.

La Spitalul Judeţean Ilfov, în care se intră pe la subsol, pe lângă o spălătorie, deciziile le ia un om fără studii medicale. Singurul „doctor” de pe Secţia Ginecologie „Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, povesteşte una dintre asistentele din spitalul public.

Când reporterii Libertatea au ajuns joi, 7 februarie 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Raluca Daniela Bîrsan era singurul doctor din compartimentul de medicină materno-fetală. Am apelat-o cu „doamna doctor Bîrsan” şi a răspuns zâmbitoare: „Eu sunt”.

Cu câteva ore înainte, sunasem pe telefonul fix şi cerusem cu „doamna doctor Bîrsan”. Ne-au spus că o cheamă imediat. Toată lumea o ştie de medic, pentru că face ce face un medic. Şi nu numai aici, ci şi la clinica de stat din Voluntari!

„Ne pregătim de operaţie”, după cum spune doctorul Roxana Al Momani, pozându-se pe Facebook alături de Raluca Daniela Bîrsan. Dar dovezile că ea practică medicina fără studii şi avize nu sunt de pe Facebook, ci din imagini de necombătut şi din documente oficiale, precum condica medicilor şi falsuri grosolane de la dosarul Ralucăi Daniela Bîrsan. Căci, după cazul Matteo Politi, în sistemul sanitar românesc escrocheriile nu se injectează cu seringa hipodermică, ci printr-o conductă încăpătoare, tot mai încăpătoare.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Filmarea cu „chirurgul” Bîrsan în sala de operaţii Libertatea publică azi şi o înregistrare video, în care se vede cum Raluca Daniela Bîrsan închide o pacientă, o coase, la finalul unei intervenţii ginecologice de la Spitalul Judeţean Ilfov.

Imaginile o arată cum lucrează singură în faţa mesei pe care stă pacienta >> VIDEO AICI
Loading...