Rețeta originală pentru Baclava – dacă îți place acest desert turcesc, iată rețeta potrivită

Ingrediente

2 pachete foi de placinta; 2 cesti margarina sau ulei; 500 g nuca macinata; 2 linguri scortisoara.

Pentru sirop:

2 cesti zahar; 2 cesti apa; 2 linguri miere; 1 lingurita scortisoara; 1/2 lingurita cuisoare.

Cum se prepară?

Intr-o tava potrivita ca marime și unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta, ungandu-se cu 2 linguri de ulei fiecare foaie in parte. Se pastreaza alte foi pentru a se pune deasupra, iar restul foilor se pun una cate una, ungandu-se si presarand intre ele din amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele fiecare in parte.

Se stropeste cu putina apa foaia de deasupra si se coace baclavaua la foc potrivit, o ora. Intre timp se pregateste siropul, prin fierbere timp de 5 minute a ingredientelor pentru sirop. Dupa ce baclavaua se raceste, se toarna pe toata suprafata ei siropul.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

BONUS: Prăjitură cu brânză de vaci

Nici nu-ți vine s-o împarți cu nimeni – E atât de bună încât îți vine să mănânci singură toată tava! Pentru a pregăti această prăjitură cu brânză de vaci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente
Pentru blat:

325 g faina; 1 praf de copt; 1 lingura cacao; 2 oua; 1 praf de sare; 150 ml ulei; 200 g zahar; 200 ml lapte.

Pentru umplutură:

600 g branza de vaci, scursa bine; 100 g zahar; 3 oua; o lingura extract de vanilie; esenta de rom, dupa gust; 50 g stafide; coaja rasa de la 1 lamaie.

Pentru servit: zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Cum se prepară?
Blatul:

Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare. Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa.

Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu. Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25×35 cm).

Umplutura:

Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele.

Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie.

Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea).

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf. Poftă bună!
SURSA

Loading...