Supă de usturoi – Rețeta lunii Martie – Pe lângă faptul că este gustoasă, este și sănătoasă

Ingrediente:

8 roșii
2 căpățâni de usturoi
1 pâine feliată
2 l supă de pui
2 lingurițe boia
6 linguri ulei măsline
100 g pătrunjel
câteva ouă
sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, îndepărtăm coaja de pâine cu ajutorul unui cuțit. Dăm miezul obținut printr-o răzătoare, pentru a avea în final, un bol de firimituri. Separat, curățăm usturoiul și îl tocăm cât mai mărunt.

Într-un vas, punem apă la fiert. După ce apa a început să clocotească, adăugăm roșiile în vas și le lăsăm 5 minute. După ce s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit le decojim și le tăiem cubulețe mici.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjim câteva minute, usturoiul pregătit anterior.

3. Adăugăm firimiturile de pâine și gătim la foc mediu câteva minute, până obținem o culoare omogenă.

4. Condimentăm cu boia iar la final adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Amestecăm bine.

5. Turnăm amestecul obținut într-o oală adâncă. Adăugăm supa de pui și gătim la foc mic.

6. Când supa a început să fiarbă, adăugăm ouăle bătute și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

7. La final, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și condimentăm cu sare și piper.

Poftă bună!

Încearcă și… Supă turcească de pui

Rețetă turcească de supă de pui – delicioasă, perfectă pentru zilele mai friguroase!
Ingrediente:

2 l de apă
2 bucăți file de pui
200 g tăiței
1 ceapă
1 ou
2 linguri de făină
jumătate de lămâie
Sare și piper (după gust)
Boia de ardei dulce (după gust)
Mentă uscată (dacă doriți)

Cum se prepară?

Fierbeți fileul de pui cu condimentele și ceapa tăiată în patru.

Scoateți carnea și ceapa, lăsați-le să se răcească. Puneți tăiețeii în supă și fierbeți-i.

Rupeți în bucăți fileul de pui răcorit și adăugați în supă. Dacă supa vi se pare prea groasă, mai adăugați apă fiartă clocotită.

Bateți ouăle cu făina, scurgeți lămâia și amestecați până devine de o consistență uniformă.

Adăugați câteva linguri de supă, amestecați bine și turnați compoziția, amestecând încontinuu.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Lăsați să fiarbă 5-10 minute, apoi sărați și piperați după gust, condimentați…

Serviți cu verdeață proaspăt tocată. Poftă bună!
Loading...