Țigările electronice care îți distrug sănătatea – Sunt la modă în toată lumea și îți promit că revoluționează fumatul, dar adevărul este altul

Dacă aveai impresia că IQOS este ”fără de păcat” și că toți ar trebui să renunțe la țigările normale, tradiționale, pentru că ele duc la cancer și alte boli, ar trebui să ții cont de acest studiu.

Un nou val de produse din tutun, care nu ard tutunul, ci îl încălzesc, au început să acapareze piața. Ce-i drept, aceste țigarete sunt puțin mai sigure decât cele tradiționale, dar dispozitivele lor produc un număr de compuși potențial dăunători, ba chiar unele substanțe sunt cancerigene.

Producătorul de țigări Philip Morris International a dat drumul dezvoltării noilor produse din tutun care nu ard, iar dispozitivul IQOS este unul dintre cele două produse populare. iFuse de la British American Tobacco e încă o alternativă la funatul clasic. În timp ce e-țigaretele folosesc lichid cu nicotină, noile dispozitive conțin tutun pe care îl consumi prin încălzire, la o temperatură suficient de ridicată pentru a crea vapori, dar nu și fum.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Comitetul de Toxicologie (COT), care oferă consultanță științifică independentă guvernului britanic, este unul din primele grupuri oficiale care studiază profilul de risc al produselor termice care nu ard. Raportul său a constatat că persoanele care folosesc astfel de produse au fost expuse de la 50 până la 90% la mai puține substanțe nocive și potențial dăunătoare, comparativ cu țigările convenționale.
Sursa

Loading...