Tort rafinat cu Căpșuni (fără coacere) – o savoare incredibilă

Acest desert este splendid… Un deliciu văratic, revigorant, de care este imposibil să nu te îndrăgostești!

Ingrediente necesare
300 g de biscuiți sfărâmicioși, pătrați;
2 pahare (500 ml) de smântână pentru frișcă (cu conținut moderat de grăsime);
un sfert de pahar de zahăr pudră;
o lingură de zahăr tos;
un plic de zahăr vanilat;
500 g de căpșuni;
un sfert de linguriță de sare.

Cum se prepară?
1. Spălați căpșunile și îndepărtați-le codițele. Puneți o mână de fructe întregi deoparte (le veți folosi pentru ornarea tortului).

2. Tăiați celelalte fructe în feliuțe și presărați-le cu zahărul tos.

3. Bateți smântâna pentru frișcă până la apariția vârfurilor persistente, adăugând treptat zahărul pudră, sarea și zahărul vanilat.

4. Tapetați forma, în care veți asambla tortul, cu folie alimentară sau hârtie de copt. Așezați un strat de biscuiți (150 g) pe fundul ei și răspândiți 1/3 din fructele tăiate pe suprafața lui. Ungeți căpșunile cu multă frișcă bătută.

5. Acoperiți stratul de frișcă cu al doilea strat de biscuiți. Continuați asamblarea tortului prin adăugarea unui strat de căpșuni și a unui strat de frișcă.

6. Decorați suprafața desertului cu căpșuni. Ungeți-i marginile cu frișca rămasă apoi dați tortul la congelator pentru 3-4 ore.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...