Un doctor in medicina da cartile pe fata: „Multe recomandari sunt deja invechite” – Care e cel mai important element din corpul nostru

Prof. Ihor Huk, seful Departamentului de Chirurgie de la o clinica privata din Viena, doctor in medicina si om de stiinta apreciat cu peste 300 de lucrari, publicate in jurnale medicale valoroase, a dezvaluit, pentru Doctorul Zilei, care sunt ultimele descoperiri in sanatate.

Recomandarile medicilor de acum „sunt invechite, sunt din secolul al XVII-lea, iar noi traim in secolul XXI. Chiar si studentii mei invata din acele manuale vechi si cand i-am intrebat care e cel mai important element din corpul nostru, 99% au spus ca oxigenul.

Gresit! Stim de 20 de ani ca nu oxigenul e cel mai important element din corpul nostru, ci oxidul nitric, iar un om de stiinta, prieten cu mine a luat un premiu Nobel pe aceasta tema, in 1997”.

Potrivit prof. Huk, inima poate bate mai mult fara oxigen decat fara oxid nitric. Daca eliminam din inima oxidul nitric, se opreste imediat. Creierul, memoria pe termen lung functioneaza, codeaza informatia cu ajutorul oxidului nitric. Sistemul imunitar lupta cu bacteriile, cu virusurile, cu cancerul, cu ajutorul oxidului nitric.

„Acum intelegeti de ce oxidul nitric este mai important decat oxigenul?”

Oxigenul il obtinem usor, prin respiratie. Dar oxidul nitric il obtinem prin alimentatie, din alimente cu nitrogen. Ce sa mancam ca sa obtinem oxid nitric?

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

„Dovleac sau nuci pentru ca aceste alimente au o concentratie mare de arginina, un aminoacid necesar pentru sintetizarea oxidului nitric, in organism. Daca mananci zilnic aceste alimente, memoria va fi foarte buna si vasele de sange foarte sanatoase. E nevoie 100-150 de grame de arginina pe zi. Dar e imposibil sa mananci zilnic dovleac si nuci, asa ca poti lua capsule cu arginina” a explicat prof. Huk, pentru Doctorul Zilei.
SURSA

Loading...