Viorica Dancila: Guvernul Mareste pensiile. Iata cat valoreaza noul punct de pensii

Viorica Dâncile mărește pensiile românilor, conform unui anunț făcut în timpul discursului despre Moțiunea de Cenzură împotriva Guvernului. Printre acuzele aduse opoziției că induce în eroare poporul român, Dancilă a precizat că a mărit deja pensiile în avans și că urmează ca în septembrie să fie mărite din nou.

Deși opoziția a vehiculat că majorarea pensiilor a fost făcută cu întârziere, Premierul Dăncilă a explicat că majorarea a fost făcută în avans. Conform programului de guvernare majorarea următoare ar fi trebuit făcută în ianuare 2020, dar guvernul a hotărât să mărească pensiile de la 1 septembrie.

Astfel noul punct de pensie, valabil de la 1 septembrie 2019, va valora 1.265 lei, cu 220 de lei mai mult față de varianta vehiculată de opoziție.

Ce spune Viorica Dăncilă despre noua lege a pensiilor. Noi promisiuni pentru români

„O altă minciună pe care o răspândiţi şi pe care am văzut-o şi în textul moţiunii este că Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mări pensiile de la 1 ianuarie 2019.

Vă rog să încetaţi cu această mare ipocrizie! Începând din 2017, pensiile s-au mărit în avans faţă de termenul legal. Înţeleg că vă e greu să pricepeţi.

E normal, dumneavoastră sunteţi cei care aţi tăiat veniturile românilor, aşadar, nu puteţi să înţelegeţi creşterile. Dar vă reamintesc eu.

Am majorat pensiile în ianuarie 2017, cum prevedea legea. Dar în acelaşi an, în iulie 2017 le-am majorat a doua oară, în avans faţă de 1 ianuarie 2018.

Vrei sa citesti GRATUIT si alte articole?
Tot ce trebuie sa faci e sa apesi butonul de LIKE si le vei primi!

La fel, anul trecut, la 1 iulie am majorat în avans faţă de 1 ianuarie 2019. Iar majorarea care urmează de la 1 septembrie în acest an nu e o întârziere faţă de ianuarie 2019, ci o creştere în avans faţă de ianuarie 2020. Dacă am fi aplicat calendarul şi formula pe care le invocaţi dumneavoastră, la 1 ianuarie 2019 punctul de pensie ar fi trebuit să fie 1.045 lei, nu 1.100, cât e în prezent”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Loading...