Cum să folosești WhatsApp cu două numere de telefon

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind utilizată de milioane de oameni pentru a comunica cu prietenii, familia și colegii. Totuși, una dintre limitările sale este că nu permite în mod nativ utilizarea a două numere de telefon pe același dispozitiv. Din fericire, există câteva soluții pentru a depăși această limitare și a folosi două numere de telefon pe același telefon. În acest articol, vom explora metodele prin care poți utiliza WhatsApp cu două numere de telefon.

1. Utilizarea unei funcții de clonare a aplicației

Multe telefoane moderne, în special cele de la producători precum Samsung, Huawei, Xiaomi și alții, oferă o funcție de clonare a aplicațiilor. Această funcție îți permite să rulezi două instanțe separate ale aceleiași aplicații pe același dispozitiv. Iată cum poți face acest lucru:

Pentru telefoanele Samsung (Dual Messenger)

 1. Deschide Setările: Mergi la setările telefonului tău.
 2. Accesează Funcții avansate: Derulează în jos și găsește opțiunea „Funcții avansate”.
 3. Selectează Dual Messenger: Găsește și selectează opțiunea „Dual Messenger”.
 4. Activează WhatsApp: În lista de aplicații compatibile, găsește WhatsApp și activează opțiunea de clonare.
 5. Configurează al doilea număr: După ce WhatsApp a fost clonat, deschide a doua instanță a aplicației și configurează-o cu al doilea număr de telefon.

Pentru telefoanele Xiaomi (Dual Apps)

 1. Deschide Setările: Mergi la setările telefonului tău.
 2. Accesează Aplicații duale: Derulează în jos și găsește opțiunea „Aplicații duale”.
 3. Activează WhatsApp: În lista de aplicații, găsește WhatsApp și activează opțiunea de clonare.
 4. Configurează al doilea număr: Deschide a doua instanță a aplicației WhatsApp și configurează-o cu al doilea număr de telefon.

Pentru telefoanele Huawei (App Twin)

 1. Deschide Setările: Mergi la setările telefonului tău.
 2. Accesează Aplicații și notificări: Derulează în jos și găsește opțiunea „Aplicații și notificări”.
 3. Selectează App Twin: Găsește și selectează opțiunea „App Twin”.
 4. Activează WhatsApp: În lista de aplicații compatibile, găsește WhatsApp și activează opțiunea de clonare.
 5. Configurează al doilea număr: Deschide a doua instanță a aplicației WhatsApp și configurează-o cu al doilea număr de telefon.

2. Utilizarea WhatsApp Business

O altă soluție pentru a folosi două numere de telefon pe același dispozitiv este să utilizezi aplicația WhatsApp Business. Aceasta este o versiune separată a WhatsApp, destinată utilizării în scopuri de afaceri, dar poate fi folosită și pentru comunicarea personală. Iată cum poți face acest lucru:

 1. Descarcă WhatsApp Business: Accesează Google Play Store sau App Store și descarcă aplicația WhatsApp Business.
 2. Configurează aplicația: Deschide aplicația și configurează-o cu al doilea număr de

telefon pe care dorești să-l utilizezi. Asigură-te că ai acces la acest număr pentru a primi codul de verificare.

 1. Configurează profilul: După ce ai introdus și verificat numărul de telefon, configurează profilul de utilizator al WhatsApp Business. Poți seta numele, fotografia și alte detalii pe care le consideri necesare.

Avantajele utilizării WhatsApp Business

 • Separarea contactelor: Poti separa contactele personale de cele de afaceri, ceea ce poate fi util dacă utilizezi un singur telefon pentru ambele scopuri.
 • Funcții suplimentare: WhatsApp Business oferă funcții suplimentare, cum ar fi răspunsuri rapide, etichete pentru chat-uri și profil de afaceri, care pot fi utile chiar și pentru uz personal.

3. Utilizarea unei aplicații terțe

Există și aplicații terțe care pot facilita utilizarea a două conturi de WhatsApp pe același dispozitiv. Aplicații precum Parallel Space, Dual Space sau Multi Parallel sunt populare în rândul utilizatorilor care doresc să gestioneze mai multe conturi pe același telefon. Iată cum poți face acest lucru:

 1. Descarcă aplicația: Accesează Google Play Store și descarcă una dintre aplicațiile menționate (de exemplu, Parallel Space).
 2. Configurează aplicația: Deschide aplicația și urmează pașii de configurare inițială.
 3. Clonează WhatsApp: În aplicația de clonare, selectează WhatsApp și creează o instanță clonată a aplicației.
 4. Configurează al doilea număr: Deschide aplicația clonată și configurează-o cu al doilea număr de telefon.

Considerații de securitate

 • Autorizare și permisiuni: Asigură-te că aplicația terță pe care o folosești este sigură și nu cere permisiuni excesive care ar putea compromite securitatea telefonului tău.
 • Recenzii și evaluări: Verifică recenziile și evaluările aplicației în magazinul de aplicații pentru a te asigura că este de încredere.

4. Utilizarea unui telefon dual-SIM

Dacă telefonul tău suportă două cartele SIM, poți utiliza această funcționalitate pentru a folosi două numere de telefon în WhatsApp. Majoritatea telefoanelor moderne vin cu această funcție integrată.

Cum să faci asta:

 1. Introdu cele două SIM-uri: Asigură-te că ambele SIM-uri sunt introduse și active în telefon.
 2. Activează opțiunea dual-SIM: În setările telefonului, activează funcția dual-SIM.
 3. Urmează pașii pentru clonarea aplicației: Folosește funcția nativă a telefonului tău pentru a clona aplicația WhatsApp (vezi secțiunea despre clonarea aplicațiilor).
 4. Configurează ambele conturi: Asigură-te că fiecare instanță a aplicației WhatsApp este configurată cu un număr de telefon diferit.

Avantajele utilizării unui telefon dual-SIM:

 • Soluție integrată: Nu necesită descărcarea și utilizarea aplicațiilor terțe.
 • Separarea ușoară a conturilor: Poți gestiona cu ușurință două conturi separate de WhatsApp.

Concluzie

Utilizarea a două numere de telefon pe WhatsApp poate fi foarte utilă pentru cei care doresc să separe viața personală de cea profesională sau pentru cei care folosesc două numere de telefon diferite din diverse motive. Indiferent de metoda pe care o alegi, fie că este vorba de funcția de clonare a aplicațiilor, WhatsApp Business, aplicații terțe sau utilizarea unui telefon dual-SIM, ai la dispoziție soluții eficiente pentru a-ți gestiona comunicarea pe WhatsApp. Asigură-te că urmezi pașii corect și că alegi metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

You May Also Like

About the Author: maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *